Guide naturiste

Critiques par Manfred-Paul Hänig

Moulin de la Ronde

18-06-2021
super.sehr freundlich.einfach toll!!!

Le Champ du Moulin: Association "Club du soleil de Troyes"

18-06-2021
ayant étés quelque années au club du soleil, je me suis aperçu que ce que recherchais certains responsable du club du soleil de verrières ( C A ) étais juste a faire du chiffres et rien d autre .
Les vacanciers arrive .... ont les place sur un emplacement ...payer et plus rien de sociable .
Cela devient depuis quelque année un club de vieux .. et oui des que des jeunes arrive pour devenir membre dans ce club, certaine personne du bureau ( C A ) leur montre qu ils ne sont pas les bienvenus .
Je ne vous parle même pas des animation !!!! a part la piscine ( quand elle es ouverte ) et la pétanque ..... bref ont ce fait chier il ne faut pas faire de bruit haha .
Je veut juste souligner que la saison 2020 a été superbe car il y avais un couple de vacancier membre du club très a l écoute et agréable qui ont mis de l animation, ils ont organiser des soirées, ceux sont occuper des entrer de vacancier, du bar, de la piscine, de l entretien cela changeais des autre année, mais a ma grande surprise, j ai appris que ce couple a été virer par le club a causse de leur bonne volonté de bien faire .... ha oui le problème ils étais jeunes comparer au autre membre du club donc allez hop ont les dégage .
Remarquer même le président du club a démissionner en pleine saison a force de le pousser a bout .. ha oui il étais jeune aussi le président.
tout sa pour dire que c es lamentable !!!!
ce couple de vacancier aurais été toujours la; je serais revenus mais il ce sont fait virer donc Je ne remettrais plus jamais les pied a ce club et bien sur j en ai fait part a d autre amies vacancier et évidemment ils n iront plus non plus
Le club du soleil devient complètement naze rien a faire bref c es pourri

Strand Grömitz

18-06-2021
Strand liegt außerhalb in Lenste. Hinter Campingplatz Sonnenland. Campingplatz Textil mit direkten Zugang zum Strand.Strand sehr breit und groß. Schöne Dünen. Sehr nettes Team dort. Bin immer gerne dort. Nur zu empfehlen. Leute. Hin da. Ist da Super. Gegensatz zu den Textilstränden.Keine Hunde am Strand erlaubt. Nur auf dem Platz. Mit Hunden freier FKK Strand 1000 Meter weiter nach Kellenhusen. Auch schöne Dünen. Hunde dort kein Problem.

Devèze

17-06-2021
Super camping, très bien entretenu, avec goût, Jean Pierre et Myléne sont gentil et accueillant les emplacements sont spacieux, bonne cuisine, la piscine est génial ma femme a un petit handicap sont accès est pratique, notre seul petit regret, quelques parasols seraient les bien venus ! ????. Et pour les pêcheurs un bon spot C’est sûr qu’on y retournera très vite

Het Zwarte Gat

17-06-2021
Mooie kleinschalige mini naturistencamping, hartelijk ontvangst en duidelijke uitleg. Hulpvaardige eigenaresse en goeie douch/wc accommodaties. Naaktstrand op acceptabele fietsafstand en mooie fietsroutes in de buurt. Als je wilt genieten van rust is dit zeker een aanrader. Gewoon lekker genieten hier. JanenIna

Isabellagriend (bij Oolderplas)

17-06-2021
Beste mensen, ook ik heb helaas geen fijne ervaring met die oudere man met loslopend hondje. De zemel komt gewoon ongevraagd een praatje maken en gaat vervolgens bij je zitten en hij blijft dan nog een uur doorzeveren ondanks dat je hem wegkijkt. En ondertussen je stiekem bekijken. Gelukkig heb ik hem dit jaar nog niet gezien. Erg onprettig als je daar als vrouw alleen ligt.

Gaasperplas

17-06-2021
Small but pleasant.

Naaktstrand Bussloo

16-06-2021
Wij waren er woensdag 16 juni. Druk maar de 1,5 meter kon prima voor de kiosk. Fijnste naaktstrand dat ik ken. Publiek niks mis mee, geen overlast. Kinderen, bejaarden alles door elkaar zoals het hoort.

Strand Westenschouwen/ Nieuw Haamstede

16-06-2021
Zééér moeilijk om er te geraken buiten overgang het oude vuur. De duinovergangen zijn bewust van mul zand zonder pad of planken ter ontmoediging van naturisme! De gemeente heeft dus aan zijn plicht van diversiteit voldaan, maar is vooral ontmoedigend bezig (géén faciliteiten-strandwacht-paden). Per auto onbereikbaar(of je moet kilometers lopen en € 16,- per dag parkeergeld geen bezwaar vinden (via Het Oude Vuur, overgangnr. 8).
Per fiets...... ook weer vaak geen verharde paden c.q. mul zand (overgang 6 en 7) en dan nog 500-800 mtr. door mul zand naar/over duinovergang naar het strand. Ik heb ze gister beide geprobeerd (6 en 7) en je voelt je Lawrence in Arabia. Als je als bikkel wel al die moeite doet; ( N.B. neem beslist een parasol mee want er is totaal geen beschutting of schaduw ) dan tref je een mooi en rustig strand met de waterlijn dichtbij. Er zijn nauwelijks of geen 'duinmannen' simpelweg door de totale afwezigheid van beschutte plekken. Door de moeilijke bereikbaarheid is het strand heerlijk rustig en nooit 'vol'.

Domaine de Lambeyran

16-06-2021
Un séjour ressourçant (en couple) en bungalow au milieu des bois, dans un océan de verdure ! Une piscine immense et des sentiers de rando-nue dans un cadre superbe. Près de Lodève et pas très loin du lac du Salagou. Pas d'animations bruyantes et d'effets bling-bling. Tout à fait ce qu'on cherchait : le véritable esprit naturiste au contact de la nature !!

Sonnenhof Marbeck

16-06-2021
Hallo
Wir waren letztens Wochenende dort.Es hat uns sehr gut gefallen. Der Platz ist klein, aber sauber und die Dauergäste sehr freundlich. Besonders gut hat uns gefallen, das es ein großes Schwimmbecken gibt. Die Umgebung lädt zum Fahrrad fahren ein.
Die Verwaltung ist nett und freundlich.
Wir werden wieder kommen.

Den Haag Westduinpark

15-06-2021
Ik ben nu een aantal maal geweest, en het is elke keer zeer goed bevallen. Hele relaxte sfeer, divers publiek, netjes, rustig, bijna geen textiel te zien, al met al ideaal voor een beginnende naturist zoals ik. Voel me helemaal op m'n gemak en geniet volop van het naakt zonnen en zwemmen. Ik dacht vooraf dat ik me heel zelfbewust zou voelen, maar niets is minder waar en dat is ook wel te danken aan de sfeer en het publiek wat hier komt. Ik blijf hier zeker heel vaak terugkomen!

Quinta do Maral

15-06-2021
Prachtige omgeving mooien eenvoudig terein, heel aardige mensen die heerlijk voor je kunnen koken

Domaine Naturiste de Chaudeau

15-06-2021
Gewoon goed,

De Vrije Vogels

15-06-2021
Wij waren vorige week een paar dagen te gast bij de vrije vogels met onze camper ondanks we een kleine plaats hadden hebben we het goed naar onze zin gehad maar een paar verharde stroken voor campers zou wel fijn zijn want met nat weer had ik er niet meer weg gekomen maar verder mooi terrein met lekker zwembad.

Groetje,s Christa en Jan

De Mierenhoop (vereniging Lichtbond Noord)

15-06-2021
Wij waren laatst 5 dagen bij deze vereniging te gast en hebben ons prima vermaakt de leden waren vriendelijk en hadden een mooie plaats met de camper het is een terrein om trots op te zijn met uitstekend sanitair en een super zwembad hier gaan we zeker terug komen .
Groetje,s Christa en Jan

Spaarnwoude

15-06-2021
Mijm man en ik vinden t heerlijk om naakt te zijn...voor ons is t echt vrijheid en ontspanning.
Helaas was t een grote afknapper dat er oude vieze ventjes zitten en rondlopen voor een ander soort genot.
We hebben t een uurtje aangekeken en toen was t klaar.
We gaan er niet meer heen..jammer!

Bredene

15-06-2021
Klopt inderdaad. Ik kom er niet meer. Te veel gluurders.... Zowel in de duinen als op het strand.
Ga ook regelmatig naar Groede, daar voel ik me niet begluurd

Naturistenterrein Buorkerij

14-06-2021
Heerlijk !, Allereerst 100 punten voor Henk en Roelie!,
Sloven zich uit gedurende het seizoen ,
geweldig zoals zij het de gasten naar de zin maken !
De accomodatie is uitstekend ! ,..ruime cameerplekken , subliem verzorgd !
Het heerlijke wijde Friese landschap om je heen , dat verveeld nooit !
Profiteren van Henk en Roelie hun “ kookkunsten “ is een “ must “ !
Minimaal twee keer per jaar willen wij minstens een weekje bij hun bivakeren !

Corrie en Franke

Ellerstrand

14-06-2021
Is het waar dat het in 2022 gesloten word.
Dat zou jammer zijn.
Het is een fijne locatie om te recreëren.

Bredene

14-06-2021
we (stel ) waren gisteren op het naaktstrand , was er heerlijk vertoeven met dit weer . alleen zeer storend de mannen die op de duinen staan of in de duinen staan te loeren .

Plage du Bocal du Tech

14-06-2021
Si on reste vers la surveillance, c est une plage calme .
Il y a peut-être des pratiques sexuelles débridées mais pas à la vue de tous, seulement à la vue des voyeurs. Nous y allons régulièrement et restons à notre place, tranquillement pour profiter du soleil et de la mer.
Par contre si il faut râler c est sur la propreté.....mégots, papiers, etc....
Un bon nettoyage serait plus que nécessaire

Westonmouth

14-06-2021
Weston Mouth is a beautiful almost secluded beach that is reached by a long track approximately a mile long from either Weston village, there is small free car park, or the Sidmouth Donkey Sanctuary (well worth a visit) Be warned that the track is downhill to the beach which has amazing views, but is a long uphill climb back (great for fitness) Because of this it is never busy even in the height of the summer season.
For those wanting to try naturism for the first time or those just wanting a nice quiet hassle free day on the beach it is perfect. When I have been there, which is quite often, you very rarely get anyone within fifty plus yards of either side of yourself. The beach itself is very wide and affords some gorgeous views towards Sidmouth and Beer. The naturists tend to go to the right of the beach, but no one seems that bothered where you strip off, everyone seems quite amicable either way.
It is mainly a pebble/shingle beach and if you fancy a dip in the sea it does shelve rapidly once in.
Please note there are no facilities nearby, although there is the Cafe at the Donkey Sanctuary beforehand.

De Vier Elementen (vereniging Zon en Leven)

14-06-2021
Een nieuw pareltje ontdekt. Wat een fijne plek.
Echt even weg van thuis. Zeer vriendelijk ontvangst en fijne (hostelachtige) sfeer. S avonds gezellig samen rond het kampvuur. Super leuk om ook als gast kano's te kunnen gebruiken.
Tip: vroeg in de ochtend is het zo heerlijk rustig op het water.

Recreatiegebied Vlietland (bij Leiden/Voorschoten)

13-06-2021
Vandaag zondag 13 juni naar Vlietland geweest. Een fijne en rustgevende locatie! Je kan ongestoord in je blootje op het ruime grasveld liggen. Af en toe loop ik een rondje over het terrein en met een aantal mede-naturistengangers een praatje maken is geen enkel probleem. Zwemwater is van goede kwaliteit. Op het terrein een WC-gebouwtje aanwezig. Voor een snelle snack of wat drinken moet je naar het textielgedeelte. Een kiosk op 300 meter lopen.

Naturistenterrein Buorkerij

13-06-2021
Fijne camping. Roelie en Henk zijn erg gastvrij en servicegericht. Top! Mooi sanitair, fijne campingplaatsen. En het stoofpotje: inderdaad heerlijk! Leuke plaatsen in de nabijheid, heerlijk om te fietsen. Wijkomen zeker terug!

Club du Soleil de la Porte Océane

13-06-2021
Vandaag voor de poort gestaan . Ook dit jaar is deze camping gesloten ivm COVID-19 staat er. Ook via het antwoord apparaat dat de camping dicht is.
Alleen jammer dat het niet op de website wordt vermeld.

Orplid Darmstadt

13-06-2021
Sehr schöner Platz mitten im Wald . Ein sehr schönes Ambiente. Sein sehr schöner Pool zum schwimmen und freuen uns schon drauf in zwei drei Wochen dort wie der unseren Wohnanhänger abstellen zu dürfen und in der Sauna relaxen zu können . Anschließend raus unter die Dusche und ab in den Pool . Echt super sage ich und mein Schatz Manfred Lerch und Gaby Kamps aus Langenselbold

Naturistenvereniging Maarsseveense Plassen (betaald strand)

13-06-2021
Goed verzorg strand met alle voorzieningen. Toiletten, douchjes en een kiosk met vanalles wat. Gevarieerd publiek en als jon stel hadden we het hier prima naar ons zin.

NON Aamsveen (vereniging NON Aamsveen)

13-06-2021
Wij zijn net terug van Non Aamsveen.
Een hele mooie goed onderhouden camping.
We werden gastvrij ontvangen en de sfeer is er gezellig.
Konden als tentbewoner de ijskast gebruiken wat natuurlijk erg fijn is.
Helaas stikt het er van de muggen, en als tent bewoner is dat niet echt prettig.
Wat opviel is dat er veel vaste plekken zijn en er maar een tentenplek.
Op de website staat dat de wifi van uitstekende kwaliteit is, nou hij is waardeloos valt vaak uit en dan heb je ook nog geen bereik.
Wel een prachtige omgeving en Enschede vlakbij waar een prima winkelcentrum is voor de dagelijkse boodschappen..


Fam de Haan

Berendonck

13-06-2021
Vandaag zondag 13-06-2021weer eens naar het naaktstrand de Berendonk geweest.
Wat een heerlijk naaktstrand.
Mooi strand en ligweide.
Ook voor de schaduw zoeker kan je heerlijk onder de bomen liggen.
Toilet en douche aanwezig.
Hier gaan we vaker heen.
Groetjes P&L

Tando

13-06-2021
Lovely environment
Lovely people
Lovely facilities

Sauna & Beautyresort De Zwaluwhoeve

12-06-2021
Ze communiceren niet, wanneer je hun klantenservice benadert dan komen ze niet met antwoorden maar met leugens (zoals dat m'n in 2020 gekochte ticket al gebruikt was in 2019 en daardoor niet meer bruikbaar is?), ben al 2 maanden bezig om 3 problemen die door hun zijn veroorzaakt op te lossen, iets wat letterlijk in één dag gedaan kon worden.

Spa is bedoeld om te ontspannen van de dagelijkse stress, maar zij presteren erin om mijn stress te vertienvoudigen met hun bar slechte klantenservice, die tegenwoordig niet meer telefonisch te bereiken is.

Recreatiepark Elsendorp

12-06-2021
Dit jaar voor de tweede keer naar Elsendorp geweest. Prima camping. Vriendelijke mensen. Netjes verzorgt. John de beheerder staat voor iedereen klaar en helpt waar hij kan. Zowel voor jong als voor de oudere een prima plek om te vertoeven. Sanitair netjes en schoon. Eten in een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hopelijk weer tot volgend jaar.

Athena Ossendrecht

12-06-2021
Leuke camping, rustig en netjes. Vriendelijke mensen. Gaan goed maar niet te krampachtig om met de coronaregels. Sanitair was voldoende en op sommige plaatsen geheel vernieuwd. Prima fietsroutes in de omgeving.
Wij waren hier voor het eerst maar komen zeker nog terug.

Brielse Maas Noord

12-06-2021
Fijne plek. Het terrein mag je wel degelijk de hele dag gebruiken, er staan nieuwe borden. Geniet ervan.

Laatst was er een enquete over dit strand?

https://www.survio.com/survey/d/Q3U3G8Q1V4W7R2K4D?fbclid=IwAR1JoGSw3agaMMHE8GGK2h2cxAuenZgOiw4Mes-ESy8XqsBeQUZiaBBhCtc

Volgens slechts een storm in een glas water.
Ik heb daar nog nooit iets meegemaakt.

Echt een heerlijke plek, lekker rustig en heel veilig.

Galderse Meren

11-06-2021
Regels zijn goed, maar hier gelden zo veel regels dat een dagje ontspannen er hier niet meer in zit.

Saunacenter Elzenhof

11-06-2021
Na 8 maanden gesloten te zijn door de Corona epidemie zijn we weer op de eerste dag na de heropening naar Elzenhof getogen om weer te genieten van de sauna.
Er waren meerdere gasten die dit ook hadden voorgenomen.
Het is een kleine familie sauna maar steeds leuk en gezellig.
Prijs - kwaliteit is zeer goed in orde.
Ook de jeugd kan eer lekker zwemmen in het grote bad.
Personeel is o.k. doch de eigenaar heeft geen passie voor zijn zaak naar mijn bescheiden mening.
Als je wilt genieten is dit wel een leuk adres.

Naaktstrand Bussloo

11-06-2021
Beste lezer,

Het is daar heerlijk toeven , gewoon genieten van de zon.
Daar kom je toch voor , en als je wat ziet stoor je er niet aan .
Je komt tenslotte voor jezelf .
Ach en beetje spanning is ook niets mis mee , het is maar net waar je voor open staat .


Marcel

Isabellagriend (bij Oolderplas)

10-06-2021
Hallo Ewoud en Miranda.
Als ik jullie bericht lees krijg ik sterk de indruk dat je de eigenlijke bestuursleden niet kent maar wel het nep bestuurslid. Bovendien bestaat het echte bestuur al 1½ jaar maar uit 2 personen en deze laten zich nooit zo uit als de nepper. Kom zondag naar de open dag en kom praten met het echt bestuur.
Veelvuldig bezoeker

Thermen Sauna de Bongerd

09-06-2021
Zeven sterren, met gemak ! Gemoedelijk en ontspannend !

Optisport zwembad zuid, Schiedam

09-06-2021
Buitengewoon fijn bad en een goede aqua jogging instructrice, maar de website van Optisport om je aan te melden is gebrekkig, ligt er geregeld uit en meer dan één afspraak maken schijnt niet mogelijk. Doet hummelig aan. Graag wil ik 2x per week aqua joggen.

Isabellagriend (bij Oolderplas)

09-06-2021
Hallo Ger.
Bij mooie dagen zijn er altijd bestuursleden aanwezig en vrijwel iedereen kan je naar hen verwijzen. Alle vragen betreffende het gebied en informatie vind je ook op https://naturisme-isabellagriend.nl.

zon groet.

Isabellagriend (bij Oolderplas)

09-06-2021
Wij zijn een koppel en willen vrijdag lekker genieten, is er Misch. Iemand die ons kan rondleiden en ons weg wijs kan maken ? Dan spreken we graag af en hebben samen een fijne dag ????

Club du Soleil Mulhouse

08-06-2021
Amis naturistes "zen" soyez prudents... Derrière cette nature verdoyante se cache une micro société autocratique...Lisez attentivement les statuts et règlement interieur... Si vous avez quelque doute n'hésitez pas à passer votre chemin et à vous diriger vers Wasselonne????????ou vers le Jura

Finca Soñada

08-06-2021
28 mei 2021. Regio Comunidad de Valencia kleurde al een tijdje oranje, en snakkend naar wat vakantie en beter weer, hadden we op basis van de mooie website geboekt bij Finca Soñada.
We werden opgewacht door Luc en Valérie en hadden onmiddellijk een 'wauw' gevoel. De Finca bestaat uit een groot domein (enkele ha groot) en is uitzonderlijk mooi door de tuin en de biodiversiteit van de natuur. Foto's kunnen de werkelijkheid soms mooier voorstellen dan ze is, maar hier is het omgekeerd. Er is een heel mooi zwembad, maar ook een petanquebaan, een tennisterrein, de mooie nieuwe sauna met hot tob, een paviljoentje, dit alles zeer goed geïntegreerd. Er zijn tal van plekjes waar je wil vertoeven omdat het uitzicht zo schitterend is.
We hadden een stijlvolle mooie kamer met een prachtig terras. Iedere ochtend werden we wakker met een vogelconcert. Het is een droomplek in een oase van rust. De eigenaars zijn heel verfijnde charismatische mensen, die je hartverwarmend verwelkomen en tal van tips geven over de heel mooie streek, een paradijs voor hikers en fietsers. We kregen ook heel wat leuke adresjes van bistro's restaurants, zelfs enkele culinaire toppers. Valérie nodigde ons enkele keren uit om 's avonds te dineren, het was heel lekker en de goede gesprekken zullen ons bijblijven.
We maakten elke dag uitstappen en wandelingen en de streek heeft ons verbluft. Tal van authentieke Spaanse dorpjes (Lorccha, Benniarrès, El Castel de Guadalest, Beniarda...) en mooie natuurparken (Parc National de le Serra de Mariola..)zijn indrukwekkend . Je kan er genieten, maar ook heel actief onthaasten. Luc en Valérie hebben al heel wat gewandeld en gefietst en geven je tal van praktische tips (vb. startplaats van een wandeling, moeilijkheidsgraad, lengte, links met Wikiloc..)
Het ontbijt was heel lekker, gevarieerd, de kleuren aan de ontbijttafel geraffineerd.
Er is ook een bar waar je jezelf kunt bedienen van een lekker (Belgisch) biertje, of van een fijne wijn afkomstig van een wijnboer uit de streek (Cepas Viejas), een lekkere koffie.
Door omstandigheden waren we genoodzaakt onze vakantie in te korten, maar eigenlijk wil je hier niet weg...
Rust, harmonie, natuur, zen, filosofie, literatuur, kunst, naturisme zijn hier allemaal op hun plaats.

We zijn fan! Toplocatie!
We hopen snel te kunnen terugkomen, want er is nog zoveel te beleven.

Bernard en Stien

Diepven (Stichting Diepven)

08-06-2021
Afgelopen zondag was er opendag en ik sta voor een ijzeren poort die dicht is en bel volgens bordje wat erbij hangt.
Niemand neemt de telefoon aan, er komen vervolgens 2 fietsers die de poort openlaten staan ga er ook doorheen en loop naar de receptie en word vervolgens afgesnauwd door een oude dame nou ook goeie middag. Ik had er al meteen mijn oordeel over kom er ook nooit meer, heb dit niet nodig.

Flevo-Natuur

08-06-2021
We zijn hier 1 keer geweest in de zomer.
Het is net klein Amsterdam.
Mooie maar ook armoedige caravans.
Elk weekend tot in de late uurtjes veel herrie, geluidsoverlast en dronken mensen van feesten in het restaurant.
Ook werden wij vrijwel direct na aankomst gewaarschuwd door mensen die daar vaker komen: "Let goed op je kinderen, er zijn hier pedo...op het park". Niet echt een geruststellende gedachte dat je constant je kinderen in de gaten moet houden.
Een tattoo en piercing shop heeft vast goede zaken gedaan op het park, hoe meer hoe beter.
Ook merk je dat er een grote groep mensen elkaar al heel lang kent, er heerst een roddel cultuur.
Wil je voor je rust met je kinderen op vakantie ga dan NIET naar dit park!

Bredene

08-06-2021
Nog nooit op een ander naaktstrand geweest waar zoveel gluurders rondlopen.
Mannen die enkel daarvoor komen. Kijken eerst rond waar vrouw ligt en gaan er dan vlak naastliggen terwijl er zoveel plaats nog is.
Liever uurtje verder rijden naar Groede.

Bredene

07-06-2021
te klein...eerste en laatste keer.

Camping Pizzo Greco

06-06-2021
Wie van gemoedelijkheid houdt en niet van opsmuk moet zeker Pizzo Greco bezoeken. Wij waren hier 17 jaar geleden en nu voor de tweede keer. De sfeer is prima, het personeel zijn geen animators maar wel uiterst vriendelijk. We hebben deze keer een bungalowtje gehuurd voor een prima prijs (€ 50 per nacht, geen hoogseizoen). Het strand is heerlijk en met de temperaturen van juni een heerlijke vakantie gehad met dank aan de mensen van Pizzo Greco. Grazie! Eric & Wil Olanda.

Kralingse bos

06-06-2021
Hoi

Ik ben Mart een jonge man begin 30. Nudistme is nieuw voor me maar wellicht kan iemand me helpen. Ik wil binnenkort eens bezoekje brengen aan Kralingse Bos of andere plek in Rotterdam. Waar moet ik op letten? Komen er ook jongeren en is iedereen geschoren enzo? Ben erg benieuwd en kom graag in contact met jullie. Alvast bedankt en hoop ik tot snel

Orplid Darmstadt

06-06-2021
Es war sehr schön dort und wir kommen wieder . Sehr freundlich und super Gerichte wo unser hoffendlich wieder so lecker her gerichtet werden. Waren mitten im Wald .

Naturistenterrein Buorkerij

05-06-2021
Terug van een weekje kamperen op de Buorkerij. Wat een fijne plek en wat super symphatieke eigenaren zijn Roelie en Henk. Buorkerij ligt in een prachtig agrarisch gebied midden tussen mooie dorpjes en stadjes als Workum, Bolsward en Hindelopen. Schitterend gebied om fietsend en wandelend te ontdekken.

CAMPING NATURISTE Bois de Valence "Club de Soleil de L'Essonne"

05-06-2021
Tranquille calme bonne endroit sympa j aime beaucoup

Meadow View & Cefn-nant

04-06-2021
Excellent accommodation clean and warm. Brilliant deck area for sunbathing with stunning views and birdsong. The hot tub was perfect. Contains everything you could need and excellent places to visit in the area.

Plage de Pen-Bron

04-06-2021
super plage beaucoup d espace dur pour se garer mais cela permet un peu d exercice

Arnaoutchot (Arna)

04-06-2021
Ik lees regelmatig dat kinderen/jongeren wel of niet gekleed zijn en daar een oordeel over gegeven wordt. Voor ons met kinderen in de beginnende puberleeftijd is het heel fijn als zij gekleed mogen zonder daar op aangekeken of aangesproken worden. Begrip voor het veranderende lijf in deze leeftijdscategorie zou op zijn plaats zijn. Dan kunnen wij als ouders ook ongestoord genieten van het naturisme.

Boomgaardcamping Hermitage

03-06-2021
Heel bijzonder, fraai, sober, heel veel ruimte, pracht omgeving, dicht bij strand, intiem, gewoon jezelf kunnen zijn, en ook jezelf alleen mag zijn.

Niet aan te bevelen ... immers het is nu al veel te vol.
(met amper 15 plaatsen ook nog)

Aanmelden moet je heel vroeg doen.

Naaktstrand Bussloo

02-06-2021
Wij zijn gistermiddag geweest tot ongeveer 18.30 uur naar rechts normaal links maar zie wel eens dingen die het daglicht niet kan verdragen wij storen ons er niet aan leven en laten leven we hebben in iedergeval een leuke middag gehad met onze buurvrouw

Plage des Pintrons

02-06-2021
Longtemps exclusivement gay..
Elle devient de plus en plus mixte.
Des couples et femmes seules..
Enfin une plage qui retrouve sa destination : le naturisme !

Lakeside Naturist Holiday Resort

02-06-2021
We have been a few times and really enjoyed it soo friendly the people on site,,,,,,, one man,,, not tony whos fantastic was rude and patronising and this made me feel uneasy,,,,,,,,,, i know the rules but asked if we could stay for one night,,, no,,,, so paid for two separate days and had to return home to come back the next day,,,,,,,,,,,, 80 miles,,,,,,,,, mm pity could not be bit more helpful,,,, then was told a person was doing just one night,,,,,,,,,,,,,, but apart from this we love it and Tonys home made wine ???? ???? ????

Studland Summer Camp

02-06-2021
Well what can i say, SSC camp site is set in a Beautiful location a large field
with toilets and showers.when the sun comes out you get it all day. simon who runs the site was very helpful always has time for you. i stayed 3 nights
everyone on site was very friendly, very good value. i will definitely come back again. Great for good walks stunning views. Thanks Simon.

Alan 31/5/21

Leucate: Résidence Naturiste Ulysse

01-06-2021
Voor ons, mijn man en ik, voelt het ieder jaar als thuiskomen, wat een heerlijk appartement op de begane vloer, je loopt het tuinhekje uit en stapt in het zand , de prachtige Middellandse zee aan je voeten, hoeveel mooier wil je het hebben.
De appartementen,B2 en B6 zijn recentelijk gerenoveerd en zien er met een spiksplinternieuwe keuken met een oven erin, aparte magnetron en heel veel keukenuitrusting
helemaal up to date uit. De eigenaresse, Brigitte van Craen heeft het stokje overgenomen van haar vader en ze stelt alles in het werk om het de gasten naar hun zin te maken en het ze aan niets te laten ontbreken.
Je kunt er leven als God in Frankrijk.
Buiten zon,zee en zand valt er in de omgeving genoeg te doen, je kunt er prima fietsen en mooie tochten maken, Met de auto even naar Spanje op bv een wat minder mooi weer dag is via de kustweg door de bergen heen goed te doen en je kunt er nog goedkoop tanken ook. Maar het mooiste zijn de prachtige uitzichten over de zee en dorpjes die aan zee liggen. Naar mate men hoger komt hoe spectaculairder!
Kortom, ik hoop hier nog lang te mogen komen en te genieten van dit heerlijke oord.
Wij proberen altijd de maand juni naar Ulysse te gaan of in september, bijkomend voordeel in september, de zee is lekker op temperatuur!

Janny en Wim Peeters

Naaktstrand Strandslag Falga

01-06-2021
Lekker in de zon gelegen. Niet al tedruk . Geen gekke dingen gezien . Alles heel relaxed op het mooiste naaktstrand van Nederland

Appartement & Villas naturiste Leucate

31-05-2021
Het is een rustige vakantieresidentie vlak aan een breed strand.
Er is een zwembad, tennisveld, petanque (zeer actief beoefend !!)
Naast het zwembad is er een bar-restaurant, die in het WE en op feestdagen ook in muziek en dans voorziet.
's Ochtends kan je er terecht voor frans boord en croissants.
Residentie Ulysse staat voor RUST en de sfeer is FAMILAAL, ideaal voor gezinnen met kinderen
Op wandelafstand vind je in de naburige residentie Aphrodite een basiscommerciëel centrum met supermarktje, krantenwinkel, slager, schoonheidssalon, wasserette, drietal restaurantjes
Ook de naburige residentie Oasis biedt een uitstekend restaurant.
Oester geniet u supervers in de nabij gelegen oesterhaven.
Steekt u de oesterhaven over bereikt u het textielstrand richting Leucate plage met 4 tal hippe strandbars
In alle seizoenen van het jaar beleefden we er al prachtige weken - elke seizoen biedt uiteraard wat anders maar RUST is er altijd

Monknash and Wick

31-05-2021
This is absolutely the best beach for getting naked in south Wales!!!

So, I've been visiting this beach regularly for over thirty years now and I love the place!!!!! There is really easy parking in a nearby field (honesty box in operation) and the beach is a pleasant walk down a county lane and through a shaded wooded area which is absolutely beautiful. Once on the beach, turn right and walk along the sand for about twenty minutes and you'll doubtless see the area to settle. Once there, you'll find lots of flat rock areas to lay on (if you like that) or vast areas of sandy beach which obviously ebbs away as the tide comes in.

Honestly, this is a really friendly beach used by many regulars of both sexes and all ages. Occasionally you do get clothed walkers and fishermen down by the waters edge although the beach is so well known for naturists now that I've never had or witnessed any issues from them. Indeed, some clothed walkers even exchange pleasantries if, like me, you enjoy doing a naked walk.

Yes, for a couple of hours each day when the tide is at its highest, the beach is sometimes cut off from both side exit points although if you're able to time it right, you can happily enjoy the beach until the tide goes out again. If you do need to leave unexpectedly when the tide is completely in, there is an emergency ladder although this is probably best left for the fitter more confident user with little baggage.

With a great camping site and foody pub (Plough and Harrow, Monknash) just down the lane from this beach, what could be better?

So I'm not sure which beach the other reviewers visited, lol, but honestly, this place is a real treat!

Naaktstrand Kraaijenbergse Plassen

30-05-2021
Wij vandaag 30 mei 2021 voor de eerste keer dit jaar weer hier aan de kraayenbergse plassen. Heerlijk zoals altijd. Jammer dat de boom midden op het grasveld is gekapt (werk van de bevers). Was soms lekker om even in de schaduw te gaan zitten. Maar verder prima hier. Zullen hier weer met grote regelmaat genieten van de zon en het heerlijke water. Groetjes P&L

Château de Féreyrolles Naturiste: Camping & Bungalows

30-05-2021
Vele jaren bezoek ik deze camping. Rustig, mooie natuur, sanitair niet zeer modern, maar schoon.
In januari 2021 is de camping te koop gezet. En nu dus niet open, naar ik begrijp.
Hopelijk snel een nieuwe eigenaar die de camping weer tot leven brengt.

De Vaarselhof (vereniging Zonnelust)

29-05-2021
In 2020 gingen we voor een week met de caravan. Maar het weer en de gezelligheid en gastvrijheid maakte dat we er steeds een week aan vast hebben geplakt. En zelfs lid zijn geworden. Gezellig de handen uit de spreekwoordelijke mouwen steken.
Ontspannen bij je eigen plek. Of gezellig kletsen met leden en kampeergasten. Prachtig wandelen en fietsen in de omgeving. Intussen ook veel terasjes weer open in de dorpjes in de omgeving.
Tot ziens Jacqueline

Magnolias Natura

28-05-2021
I stayed here in Sept 2019..it was one of the best holidays I have ever had...very clean well kept in every respect...the pool was great and hot tub was lovely...friendly staff..well run restaurant and the food was very tasty and plenty of choice...it was a perfect naturist holiday and I met some lovely people some like myself alone...one small problem...no microwave in the apartment so it fried or boiled on the two hotplates ha ha....I have booked this August 2021...cant wait......

Smallegange's Dijk

26-05-2021
We (5 gezinnen) hebben tijdens het pinksterweekeinde 2021 op deze camping gestaan. Het is een prima camping, echter luxe kan je niet verwachten, maar er is elektra, schoon sanitair met warme douches. We zagen dat die dagelijks werden schoongemaakt.

Prachtige omgeving direct aan de Oosterschelde.
De eigenaar Willem is zeer behulpzaam met alles en staat direct voor je klaar.
Hij is altijd in voor een praatje, weet veel te vertellen over de natuur, Zeeland, geschiedenis, etc.

Omdat wij werkzaam zijn bij diverse saunabedrijven in Nederland die door de Corona lockdown gesloten zijn, hebben we een mobiele sauna meegenomen. Willem vond dat fantastisch. Hij maakte er zelf ook graag gebruik van en we nodigden hem uit voor de Barbeque.

Als dank heeft hij onze sauna aan de tractor gehangen en deze voor een middagje aan het water van Oosterschelde geparkeerd, we konden vanuit de sauna afkoelen in het water van de Oosterschelde.

Door de vele regen in dit weekend liepen de auto's en caravans vast, maar Willem heeft geduldig iedere keer ons met zijn tractor erop of eraf gesleept.

Willem bedankt!

La Tuquette

26-05-2021
super sympa ,des patrons adorables toujours un plaisir d'y retourner

Terrassencamping Pesenthein

26-05-2021
Super .Sauber.Freundlich.Kommen sicher wieder!!.Jetzt auf Durchreise

Diepven (Stichting Diepven)

25-05-2021
Onze ervaring met ‘Diepven’ is helaas niet positief.
En dat terwijl we er nog niet geweest zijn.
Het begint met onze reservering op 15-05 -2021.
Op 16 mei werden we geconfronteerd met een overmachtssituatie ( gerelateerd aan Corona), waarna wij op 17 mei deze reservering hebben geannuleerd,dus binnen 36 uur.
Tot onze verbazing kregen we een rekening voor annuleringskosten van 63 euro.
Ondanks onze uitleg en verzoek deze faktuur in te trekken,werden we gesommeerd te betalen.
Een dergelijk rigide beleid in Coronatijd past oi niet bij het naturisme.
Dus wees gewaarschuwd,als je van plan bent op deze camping te reserveren

Sungrove Club

25-05-2021
this is a very well run club, lovely swimming pool and the folks were nice and friendly ...

ive been away for a few years now. But will definitely visit again upon my return to Lincolnshire ....

Naturistenvereniging Zeelandia

23-05-2021
Camping Zeelandia is echt een heerlijke plek!
Met onze dochter van 7 maanden oud hadden we voor 12 dagen geboekt hier. Helaas hebben we veel regen gehad, maar ondanks dat was het toch heerlijk op de camping. De leden zijn heel verwelkomend en aardig, zonder opdringerig te zijn.
Je hoort er vanaf begin af aan bij, als je wilt. Onze dochter had direct al veel fans.

Helaas ging onze tent na 10 dagen kapot door de flinke wind (het kan erg hard waaien daar, dus neem je stormbanden mee!). We werden direct geholpen door de halve camping, het jeugdhonk werd voor ons vrij gemaakt zodat we daar konden slapen 's nachts.
En onze spullen en tent werden met 10 mensen ingepakt zodat we alles droog mee konden nemen de volgende dag.
Ook mochten we de keuken van de camping gebruiken om te koken die avond en werd er 's ochtends koffie gebracht toen we zaten te ontbijten.

Ook fijn dat de corona maatregelen serieus worden genomen op de camping, zonder dat het beklemmend voelt.

Zodra we een nieuwe tent hebben, komen we zeker weten nog een keer terug op deze camping!

Naturistenterrein Buorkerij

22-05-2021
Goed verzorgde camping met goede faciliteiten, leuke gastvrije en enthousiaste eigenaren.
Ivm het natte weer mocht onze camper op een verharde plek net buiten de normale camping staan. Goede service en we waren er blij mee.
Ook hebben we gebruik gemaakt van de afhaalmogelijkheden van het restaurant. Heerlijk gegeten en het stoofpotje met Berenburger is een aanrader. Mooie fietsmogelijkheden en een wandeling in het Rijsterbos was een echte verassing.
Kortom we komen terug. Frieslán Boppe.

Clover Spa & Hotel

21-05-2021
It really is the only hotel to stay at. Tim and the team are brilliantly professional and they make you feel comfortable and welcomed. Because of Clover spa i am now a member of BN. Thanks Tim x

De Groote Keijns (vereniging Geminat)

20-05-2021
Wat een leuke camping. Vol warmte. Voor wie dichtbij de kust een mooie camping zoekt. Verwacht geen op en top luxe maar dat wordt ruimschoots gecomponeerd door de positieve energie. Sanitair is verwarmd en schoon. Komen zeker terug. Liefs D&L

Optisport zwembad zuid, Schiedam

20-05-2021
Vanaf 26 mei 2021 zou er weer naturistisch gezwommen kunnen worden.

Kenfig Burrows aka Sker Beach

20-05-2021
Had a relaxing couple of hours here yesterday.only a few people there and only less than ten walking on the beach

Les Manoques

19-05-2021
Nous y étions en 2019, que du bonheur ! Fabienne et Xavier des amours. Et un sentiment de liberté dans un cadre apaisant. Nous y retournerons cet été une semaine, pour nous ressourcer.
Marie

Laguna Badeland

19-05-2021
tres bien on se sent a l'aise tres propre bon restanrant

Lavinia Naturist Resort

19-05-2021
Wij,(stel vijftigers die al heel lang naturistisch met vakantie gaan) verblijven op dit moment op dit heerlijke domein waar we ons heel snel helemaal thuis en heel veilig voelen. De covidcijfers in de regio Alicante zijn overigens ook heel erg laag. Een prachtige omgeving, een ruime, kraakheldere villa waar werkelijk niets ontbreekt met veel privacy en rust in een schitterende tuin.
2 heerlijke zwembaden,sauna, jaccuzzi, petanquebaan, heel groot (ook naakt) wandelgebied via de achterdeur en ga maar door. Annemie en Wim vinden duidelijk niets leuker dan mensen hun beste vakantie ooit te laten beleven. Alles kan en niets moet.
Qua eten en drinken is ook alles mogelijk, Annemie kookt superlekker, dus daarvoor hoef je de deur niet uit ( vinden wij in deze tijd heel prettig).Maar zelf koken of wel buiten de deur uit eten kan uiteraard ook.
Voor ons is dit een plek waar wij zeker vaker terug zullen komen. Volkomen terecht en verdiend dat zij de Blootkompas Award 2020 en 2021 hebben gewonnen.

Wij hoorden gisteren toevallig dat er in de eerste 2 weken van juni wegens annulering accommodatie is vrijgekomen. Wij zeggen: Grijp die kans! Zie ook onderstaand recent filmpje van Naked Wanderings, dat geeft perfect weer hoe aangenaam het hier is vertoeven. Geniet ervan!
https://youtu.be/kPjT6unIAm0

Kijkduin

18-05-2021
Vandaag even lekker op het strand van kijkduin gelopen. Echt mij rot geschrokken. Overal duin en de strandmotor heeft een heel groot stuk van het strand weten te bemachtigen. Overal kite surfers op het stukje strand waar je wel nog zou kunnen liggen maar geen prettig idee. Nee helaas vergaande glorie.

Optisport zwembad zuid, Schiedam

18-05-2021
Goedenavond.

Wanneer kan er weer gezwommen worden?

Saunacenter Elzenhof

18-05-2021
Voilà, nous y sommes enfin! Elzenhof réouvre ses portes le mercredi 9 juin
prochain. Et j'assurerai, comme par le passé, les séances de 'opgiet' tous
les vendredis à 18h et à 20h dans le sauna extérieur. Bienvenue à toutes et
tous!
Pierre (vacciné 2 fois, OK)

Saunacenter Elzenhof

18-05-2021
Dag allemaal !
Het is zover, uiteindelijk! Saunacenter Elzenhof heropent zijn deuren op woensdag 9 juni a.s.
En, elke vrijdag, om 18u en 20u, 'mijn' sublieme (aldus Cindy!) opgietsessies in de buitensauna.
(zover dit nu toegelaten is) Tot dan!
Pierre (2 maal Pfizer OK!)

Poble Naturista El Fonoll

17-05-2021
PS. En de toegangsweg is perfect geasfalteerd.

Poble Naturista El Fonoll

17-05-2021
Prachtig, vriendelijke mensen. Heerlijk bloot wandelen. Perfecto. Als je luxe zoekt, moet je hier niet zijn. Maar gastvrijheid , mooie omgeving, perfecto.

Centre Pardigue

16-05-2021
Prachtig en rustig gelegen terrein met potentieel. Jammer dat het beheer nog steeds niet inspeelt op de eenvoudige verwachtingen van de gasten. De negatieve ervaringen die we op deze site aantreffen (muffe schimmelgeur in het sanitair, ongastvrije houding, enz...) zijn niet uit de lucht gegrepen.
Mijn goede raad aan het beheer: kritiek is een geschenk, luister ernaar, wees er dankbaar voor en doe er echt iets mee.
Mijn goede raad aan potentiële bezoekers: let bij recensies op de negatieve punten bij je evaluatie en maak voor jezelf uit wat de doorslag geeft. Hecht bovendien geen waarde aan euforische beoordelingen die je het paradijs beloven. Die zijn heel waarschijnlijk door "vrienden & co" geschreven. Voorlopig komen wij niet meer tot.....en dat vinden we jammer.

Lalbrade

16-05-2021
Prachtig terrein in een zeer rustige omgeving.
Het onderhoud van het zwembad en het sanitair liet echter zeer te wensen over. Prijs/kwaliteit bovendien niet oké (onbruikbaar zwembad). Vergane glorie. Het was er ooit een paradijs.
Onze ervaring medio september 2018.

Borvo Camping Naturiste

16-05-2021
Waren augustus 2020 twee weken op Borvo. Mooi ruim terrein. I.v.m. gezondheid werd de plektoewijzing aangepast, zodat we minder ver hoefden te lopen naar het sanitair. Camping en eigenaren zijn prima. Helaas ligt de camping zo’n 800 m ten oosten van een drukke departementale weg, wat bij westenwind al vanaf een uur of vijf mijn nachtrust verstoorde. Weet daarom niet of we snel terugkomen. VanGenT

Thermen Sauna de Bongerd

16-05-2021
Al ruim 30 jaar geniet ik van het thuisgevoel bij jullie.
Kan heerlijk ontspannen met mijn boek op het 'Blotebillenpad'.
Voel mij, zelfs in deze moeilijke periode, echt helemaal veilig.
Bedank Cor en Jolanda!!

Atlanta (vereniging Atlanta)

15-05-2021
Eerste keer Atlanta, zeer vriendelijke ontvangst! Mooi terrein! Sanitair keurig!Genoten van sauna en zwembad. Geweldige ervaring met les boogschieten door Geert! Kortom gaan zeker nog terug! Aanrader!

Le Perron (Athena)

15-05-2021
Corina en Twan hebben de fakkel goed overgenomen. Hemelvaartsweekend was volgeboekt en ze zijn er met volle enthousiasme in en door gevlogen. Adelheid en Lizette.

Het Verlaat

15-05-2021
Van vrijdag 30 april t/m vrijdag 14 mei te gast geweest op het Verlaat. Vriendelijke ontvangst door Camilla, die rustig de tijd voor je neemt en je naar je plaats begeleidt. Waar zie je dat nog!
Goede coronamaatregelen, daardoor helaas de sauna nog dicht, maar wel begrijpelijk. Het sanitair in de kapschuur is prima en schoon. De kantine was al weer draaiende, evenals de broodservice (wordt aan je caravan gebracht!). Het water in de vijver was nog erg koud, maar wel helder.
Karel en Camilla (de nieuwe eigenaren) zijn nog volop bezig er hun camping van te maken en dat is een goed teken. Forse korting als je langer dan een week blijft, ook korting als je NFN-lid bent. Aanbetaling was niet nodig.
De plaatsen zijn gescheiden door heggen. Overal stroom en voldoende watertappunten. Gratis Wifi.
Door veel regenval en veengrond kan het drassig zijn en zakt je neuswiel de grond in. Gelukkig is Karel met zijn trekker er als de kippen bij. Vriendelijke en gemoedelijke sfeer!

Nudefest - Festival 5th - 12th July 2021

13-05-2021
I have always hearing about this festival and would like my own experience

Moulin de la Ronde

18-06-2021
super.sehr freundlich.einfach toll!!!
À propos du site / Déclaration de non-responsabilitéAjouter une adresseContactPublicitéread more


Time: 0.626