Guide naturiste

Critiques par Chrystelle et Bruno

Casa Somba

25-05-2019
Nous avons séjourné une semaine chez Claudine et Francis du 14 au 21 MAI 2019.
Un accueil parfait ils sont très a l écoute de leurs invités, toujour prêt pour des conseils avisés sur leur très jolie région .
La maison ainsi que le jardin sont très agréable ainsi que le petit déjeuner servie au bord de la piscine.
Pour nous des vacances de reve que nous espérons renouveller prochainement.
Un petit coin de paradis pour naturiste.

Casa Somba

25-05-2019
Nous avons séjourné une semaine chez Claudine et Francis du 14 au 21 MAI 2019.
Un accueil parfait ils sont très a l écoute de leurs invités, toujour prêt pour des conseils avisés sur leur très jolie région .
La maison ainsi que le jardin sont très agréable ainsi que le petit déjeuner servie au bord de la piscine.
Pour nous des vacances de reve que nous espérons renouveller prochainement.
Un petit coin de paradis pour naturiste.

Isabellagriend (bij Oolderplas)

25-05-2019
Ben er nu deze week twee keer geweest
Erg rustig mooie plaats om te zonnen
Mooi om daar te zijn zal er zeker
Veel naar toe gaan
Een dikke 10

Isabellagriend (bij Oolderplas)

25-05-2019
Ben er nu deze week twee keer geweest
Erg rustig mooie plaats om te zonnen
Mooi om daar te zijn zal er zeker
Veel naar toe gaan
Een dikke 10

Varigotti Punta Crena

25-05-2019
bonjour trs bon week end de mai passe ici
trs bonne ambiance

Plage de Torreilles

25-05-2019
het strand is helemaal weggespoeld door zware stormen, er werd niets aan gedaan door de gemeente. Spijtig was inderdaad een mooi kort stuk voor naturisten

LimaNature

25-05-2019
Since first discovering this idyllic place three years ago I have returned twice and intend to visit every year if possible. This is not just your average campsite in a field with a toilet block in a corner!..It’s a large, multi levelled, landscaped hillside garden with spectacular views over the surrounding mountains. Every camping spot has its own private space on a multi levelled terrace amongst the trees. Or there are bed & breakfast options if you prefer.
The toilet and shower facilities are clean with plenty of hot water.
The swimming pool with its refreshment hut, surrounded by beautiful shrubs and flowers with its mountain views is amazing.
Manuel and his beautiful daughter Iria are courteous and friendly hosts and the location in a small village in the mountains is wonderfully peaceful. You are as likely to see local farmers with horsedrawn wagons as you are a car!
It’s also an ideal base to explore this undiscovered corner of Portugal. Viana do Costello and Ponte de Lima are well worth a visit and it’s also worth noting that unlike the tourist hotspots of Portugal like the Algarve and Lisbon this area is very cheap. We had a lunch with beers for only around 7 euros for both of us last summer!
A hidden gem of a place and I can’t recommend highly enough
Simon - LimaNature
Simon - LimaNature (2)
Simon - LimaNature (3)

Hezemeer

24-05-2019
Top ! Een echte aanrader! Veel mogelijkheden , erg hygiënisch, vriendelijk restaurantpersoneel......maar buiten liep er een jongeheer die de gasten controleerde of ze mekaar niet ongepast aanraakten. Volledig akkoord maar volgens mij kon hij dit op een vriendelijke manier brengen en niet met zo'n zuur gezicht waarmee hij de ganse dag heeft rondgelopen. Heb geen lach bij hem gezien. Bodybuilder met een grote tattoo en erg onvriendelijk. Jammer maar verder is het bij jullie top en heb ik vandaag gekozen voor een abonnement. Het was verder een zalige dag?

Playa Ocio

24-05-2019
Goed en niet druk strand, geen paraderen, goed te bereiken, coördinaten kloppen, vrijwel alleen spanjaarden.

LimaNature

24-05-2019
LimaNature is a beautiful naturist garden on the middle of a small village. The host Manuel is very welcoming and his garden is so full of life and tranquility that you will feel in paradise.
We had a lovely time and we defenetely will com back.
Worth the visit. :)

Les Saulaies chambres d'hôtes naturistes

24-05-2019
Voor het 3e jaar op rij zijn we hier terug geweest. We hebben opnieuw absolute rust gevonden in dit naturistische pareltje. De massages van Olivier blijven een aanrader en de tables d'hotes zijn voortreffelijk en zorgen dat je niet meer buiten moet op zoek naar een restaurant. Wij zijn definitief fan en gaan zeker terug.
Peter en Chantal van Langenhove - Les Saulaies chambres d'hôtes naturistes

De Peelrand (vereniging De Peelrand)

23-05-2019
Het is een gewldige camping met een prachtig zwembad.
Maar.... Als ze eerst eens zouden beginnen al die oude chagrijnige gasten vanhet terrein te verjagen,gasten die menen de directeur uit te moeten hangen en zich moralistisch gedragen naar nieuwe gasten, dan zou het daar een geweldige camping worden. Ad smit

Guadarmar - Platja dels Tossals (Los Tusales)

23-05-2019
Heerlijk schoon strand, fijne zee, geleidelijk aflopend strand. Gratis parkeren en dan 5 tot 10 minuten lopen over vlakke loopbrug door duingebied. Geen voorzieningen maar daardoor ook rustig lijkt me. Geen seksuele activiteiten gezien . Route via navigatie goed aangegeven. Onverharde hobbelweg maar goed te doen.

Le Petit Dauphin

23-05-2019
Bonjour à tous pour notre première expérience de quinze jours en camping naturiste nous avons trouvé un camping sympa a l'image des gérants
A refaire cette année pour une petite semaine
J'y Isabelle 49

Domaine naturiste Gaïa Portus

22-05-2019
Ik heb er genoten van een zeer hartelijke en vriendelijke gastvrouw. Alles is gericht op het zo veel mogelijk leven met en in de natuur, met respect voor alles wat leeft en met een minimum aan comfort.
Ik kan u zeker deze plaats aanbevelen voor uw volgende naturistische vakantie!

Wellnessresort de Veluwse Bron

22-05-2019
Ging wel, sauna's waren lekker. Maar bij het zoutbad staat een bordje stilte ruimte. Het was helaas alles behalve stil. Twee dames die erg luidruchtig waren en als ze op de bordjes stilteruimte gewezen werden keken ze elkaar lachend aan. Zo was het ook nog bij een paar andere stilte ruimtes. Hele aardige bediening en lekker gegeten. Genoten van de dieren die daar rond liepen met hun kleintjes, maar als je over een weide loopt ligt het wel helemaal vol, echt vol met stront. Beetje jammer dat dat niet wordt weggehaald.

Plage de l'Espiguette: ( Hélio-Club de l'Espiguette )

22-05-2019
Toller Strand, der lange Nacktspaziergänge auch über das offizielle Ende des Nacktstrandes hinaus ermöglicht.

Zunächst absolut familientauglicher Teil, weiter durch durchaus auch sexuelle Aktivitäten in den Dünen.

Parken allerdins übertrieben teuer; 6 EUR (oder gar 6,5EUR?) für einen mit Schlaglöchern übersäten unbefestigten Parkplatz. Bei Abreise zu Stosszeiten staut es sich auch gerne mal.

Abends viele Mücken.

Finca Robusto

21-05-2019
We hebben een week gelogeerd in Finca Robusto kamer "Carmen" en hebben het erg naar ons zin gehad. Het uitzicht is inderdaad prachtig zoals te zien op de foto's. Petra en Jacob zijn aardige mensen en gastvrije mensen. Alles is smaakvol ingericht. De directe omgeving is erg rustig. Het meeste geluid komt van de vogels en de wind in de bomen.
We hebben erg genoten van het zwembad en het ontbijt in de ochtend zon. In de omgeving is een hoop te doen: Wandelen, fietsen met racefiets of in ons geval de MTB. Petra en Jacob: Bedankt en wellicht tot ziens.

Le Dorier (Association Loisir et Soleil de Saint-Etienne)

21-05-2019
Le camping a une super belle vu, il est très bien entretenu et les personnes de l'association sont très accueillante et sympathique :).

Bref je suis content d'avoir vu tous ce monde et j'encourage les personnes qui aime la nature de venir dans cette endroit ;). On peut y voir tous les matins des lapins et des écureuils :) sans couper le chant des oiseaux :)

Domaine naturiste Gaïa Portus

20-05-2019
Un sitio muy bonito y muy bien cuidado , todo muy cuidado al detalle , y en un paraje singular para tener una estancia tranquila y placentera , un sitio donde volver en breve

La Genèse

20-05-2019
Heel erg fijn. Wij waren er in 2017 de hele maand juni

Thermen La Mer - Day Spa

18-05-2019
Fijne sauna. Heerlijk tuin om in te relaxen en het eten is ook heerlijk. De löyly's zijn professioneel en je kunt zien dat de saunameesters er plezier in hebben. Elk kwartaal hebben ze een speciale thema dag en die zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Vooraf dan wel even reserveren want die dagen zijn populair. Al met al kom ik hier graag voor een heerlijk dagje ontspannen.

Casa Somba

17-05-2019
We hebben 5 heerlijke dagen gehad in casa Somba. Prachtige lokatie en heerlijk zwembad. De eigenaren zijn lief en gastvrij. Heerlijk ontbijt, zeer uitgebreid. En dan komt Claudine weer met wat wijn en hapjes in de middag. Zijn super. verwend. Komen graag terug.
Mvg. Hans en Saskia

Casas Vera Naturista

17-05-2019
Wij zijn een week geweest in de duplexwoning Casa Cielo Azul met 3 zonneterrassen. Echt een TOPlokatie!! Heerlijk ruim, goede ligging, altijd wel een zonplek. Klein stukje van de zwembaden af, en je loopt zo het strand op waar je km's bloot kunt wandelen, echt superlekker vonden we dat.

Alles was aanwezig in de woning, zelfs strandlakens,
alleen een handbagagekoffertje maar mee te nemen!!

Wasmachine, vaatwasser en een heerlijk bed om op te slapen.


3 jaar geleden ook al eens in VeraPlaya geweest maar toen bij Natsun. Waar we nu zitten in Vera Natura is echt wel een stuk prettiger.

Leuke restaurantjes/strandtentjes en winkels vlakbij.

Echt een aanrader dit allemaal, als je van lekkere rust houdt!!

SSF Stuttgart Wurmberg

16-05-2019
Met onze 3 zoontjes een heerlijke vakantie gehad. Vriendelijke mensen, behulpzaam en mooi wandel/fiets routes in de buurt

SpaSereen

16-05-2019
Het eten word al in de vroege ochtend uit de koeling gehaald en staat daar maar te staan in een, voor de keuken, te warme ruimte.
Salade e.d. komt om half acht al uit de koeling en gaat er niet meer in terug.

Over het roken is al vaker een voorstel/gedachte gebracht om de rokers bij de deuren weg te houden maar naar die dikke dame achterin te plaatsen.
Maar dat is daar allemaal niet van belang. Daar teld alleen maar geld.
Zoals Rob en Mary al zeggen, er zijn geen andere mogelijkheden omtrent de tijden en tarieven mogelijk.
Ook is er geen interesse in acties zoals b.v groupon.
Het is al een ramp om gratis koffie en gebak te geven, als er een deel van het pand, om welke reden dan ook, niet gebruikt kan worden.
Mij zullen ze daar niet meer zien.

El Templo del Sol

15-05-2019
Très bon camping , agréable et reposant. Piscine et jacuzys magnifique.

Sérignan-Plage Nature

14-05-2019
Uitstekende grote camping. Prima onderhouden en schoon sanitair. Ruime plekken met zowel zon als schaduw. Keurige ontvangst bij de receptie (NL)
In voorseizoen heb je keuze om dicht bij het strand te staan of wat verder af. Grote supermarkt in naastgelegen textielcamping. Kleinere op eigen terrein. Serignan op fietsafstand. Per dag een half uur gratis wifi bij het restaurant.

Saunacenter Elzenhof

14-05-2019
Super het "Kleine" centrum van ontspanning! Er is alles wat je nodig hebt en een goede sfeer!
Zeer goed georganiseerd en ... Aantrekkelijke voorwaarden: prijs en ... Geen tijdslimiet! Wie zegt beter?
We begrijpen de kritiek van sommige mensen echt niet !!?

Felicitaties aan de baas en zijn team! Het is een baan !!

Super le " Petit " centre de détente ! Il y a tout ce qu'il faut et une bonne ambiance !
Très bien agencé et...Des conditions attractives : Tarif et...Aucune limite de temps ! Qui dit mieux ?
Nous ne comprenons vraiment pas les critiques de certaines personnes !!?

Bravo au patron et à son équipe ! C'est du boulot !!

Sauna Thermen Swoll

14-05-2019
Mijn favoriete sauna om heerlijk tot rust te komen. Door de ruim opgezette faciliteiten is het heerlijk vertoeven bij deze sauna. Ik verblijf hier graag de hele dag en geniet dan ook van het lekkere eten en drinken die zij aanbieden. Het personeel is erg vriendelijk! Zeker een aanrader!

Finca Robusto

13-05-2019
Wat een topvakantie hebben wij gehad!! 12 dagen pure verwennerij door super vriendelijke mensen die er van genieten als jij geniet. En dat hebben we gedaan.
Prachtige kamer met een goed bed, heerlijk ontbijt, lekker zwembad waar je heerlijk natustistisch kunt zonnen, prachtig uitzicht over het dal, mooie loungehoek met een geweldige barbeque en een hele vriendelijke en behulpzame gastheer en gastvrouw.
Het onderkomen ligt heerlijk rustig aan de voet van de Montgo met een mooi uitzicht over het dal van Javea. Het gezellige centrum op amper 10 minuten rijden.
Wij hebben intensief gebruik gemaakt van het wandelboek met ruim 65 wandelingen. De wandelingen variëren van zeer eenvoudig tot uitdagend waarbij je volop kunt genieten van de mooie omgeving.
Het ontbijt is iedere dag een feestje en Jakob heeft 's avonds een keer voor ons gekookt. Ook daar hebben we enorm van genoten.
Kortom, dit was onze eerste keer op Finca Robusto en zeker niet de laatste keer.
Petra en Jakob, nogmaals dank voor alles en wat ons betreft tot gauw.

Atlanta (vereniging Atlanta)

13-05-2019
We zijn voor het NFN petanque weekend een paar dagen op Atlanta geweest.
Wat een hartelijk ontvangst, je voelt je gelijk "thuis". Niet alleen door Jan en Carola, maar ook door de vrijwilligers, die het voor ons een heel leuk weekend gemaakt hebben.
Bedankt voor alles en wij komen zeker eens terug.

Platja del Torn

13-05-2019
Très belle plage 100% naturiste .Tranquille, Buvette , douche coin à l'ombre à l'arrière ...Surplombé par l'immense camping naturiste El Templo Del Sol.
Pour des vacances reposante l'endroit idéale.

Minicamping De Kikker

12-05-2019
In de afgelopen meivakantie 8 dagen op de kikker gestaan.
Rustige camping, zeker op de bloemenweide.
Sanitaire voorzieningen goed tot uitstekend.
Jammer dat de douche reageert op de douchekraan van je buren, dit is op te lossen met een thermostaatkraan.
Mogelijk is die wel aanwezig in het nieuwe gebouw, maar de douche in het oude gebouw was lekker dichtbij.
Dus dat was weer een plus.
Winkels zijn in de buurt n.l. in Eerbeek hier zijn de Super en Jumbo te vinden.
Mooie fietsomgeving dus alles bij elkaar een topcamping.

Sport- und Naturfreunde München e.V.

12-05-2019
Prima Kinderfreundlicher INF Platz mit Kinderbecken und Schwimmreich. nahe München. Wird laufemd saniert

Woodpeckers in Wales

10-05-2019
Interested to read the recent review. We also visited this site recently, having previously visited a few years ago when we had a fantastic time. this time however, we found many faults, not least those already mentioned such as the pool and clubhouse. previously the evenings were buzzing with lots going on, but this time people were either sat about moaning about how bad things were, or sat watching tv.
The site itself is still pretty which is a shame. They say "never go back" we did, but wont't be again.
B&J

Casa Somba

10-05-2019
Un séjour Parfait début mai 2019 dans un endroit calme et chaleureux,Claudine et Francis sont toujours aux petits soins et partagent volontiers leurs expériences sur les endroits et les établissements qu’ils connaissent dans leur magnifique région. Nous avons été vraiment enchantés de rencontrer de si belles personnes. Le cadre est superbe et parfaitement entretenu , la piscine agréable, les chambres confortables,les petits déjeuners très bien servis..... avec , entre-autre des confitures maison absolument délicieuses. Bref de la bonne ambiance et une première expérience 100% naturiste pour nous, on y retournera c’est sur !!!

Petit Hotel Natura

09-05-2019
De kamer was zeer schoon en groot genoeg.

Alles wat je nodig hebt was aanwezig.

Kleine maar mooie badkamer.

Ontzettend vriendelijke medewerkers.

Ligging dicht bij het strand en alle uitgaansgelegenheden zoals Barretjes - Tapas bars - restaurants etc.  

Het allerbeste is het Ontbijtbuffet. Wij hebben het nog nooit op een ander naturisten hotel zo uitgebreid aangetroffen.
Alles wat je je maar kunt bedenken is aanwezig en wordt aangevuld. TOP !!!

Club du Soleil de Lyon

09-05-2019
Club du Soleil trés agréable . Simplicité ,calme , nudité respectée (conforme au réglement ).
A conseiller absolument si vous êtes à la recherche d'un lieu naturiste vrai ! A noter : piscine impeccable . Terrain de pétanque pour les amateurs .

Finca Johanna

08-05-2019
super séjour dans ce lieu atypique perché sur la montagne
un accueil en pleine nuit par notre retard d avion
une chambre extra avec une vue superbe
et une table sympathique avec beaucoup de découvertes culinaires et des autres hotes
a conseiller a tous pour des vacances conviviales naturistes

Moulin de la Ronde

07-05-2019
Wij zijn er elk jaar geweest vanaf 1989 tot 1999 met onze zonen. Voornamelijk in het begin en aan het eind van onze vakantie. Geweldige jaren gehad met Sara en Philippe.
De snoepjes, de glijbaan, draaikolk in het zwembad creëren, de koffie, de Moulins liedjes en later de disco voor de kinderen die ook allemaal met elkaar in het overdekte gebouw gingen slapen. Achteraf de fijnste omgeving om met je jonge kinderen te kamperen. Dit jaar willen we samen eens kijken hoe het er is. Zouden het leuk vinden Sara en Philippe weer te zien.

Plage de Quend-Plage-les-Pins

07-05-2019
Mooi en groot strand. Deze zomer ga ik zeker terug! De meeste mensen waren mannen en een oudere leeftijdscategorie als ik (ik ben 31). Toch was het een zeer aangename dag.

Flevo-Natuur

07-05-2019
Al een aantal keren geweest. Zowel caravan zoals huisje. Helaas wisselende ervaringen. Je krijgt id het gevoel dat je getolereerd wordt tussen de vaste kliek en meer niet. Er zijn ook hele vriendelijke mensen maar ook genoeg die gewoon het hoofd met opzet wegdraaien als je passeert. Winkel is gedateerd en minimale keuze. Positief is elke dag verse broodjes. Zwembad ok. Ook daar krijg je soms blikken, ohnee, een jong gezin met kind, terwijl anderen ook weer heel positief reageerden was de rest toch als blikken konden doden
Het toppunt van ons laatste bezoek. Omdat de door ons geboekte safari tent nog niet helemaal af was ervoor gekozen om toch een huisje te boeken

Ik heb nog nooit z'n smerige boel gezien
Het gehele huis vol met witte honden haren. Overal. Op de slaapkamers, woonkamer, kussens vol, fleeceplaids op de bank onder de haren, badkamers, in de ijskast, in de magnetron, te vies voor woorden
We maken er maar het beste van, zelf met de stofzuiger, die zat helaas vol met witte honden haren en het huisje rook na een poetsbeurt naar muffe hond. Terwijl er op de website geadverteerd wordt met huisdier vrij. Schandalig. Bij nader inzien, de plinten vies, overal troep. Melding van gemaakt, wordt niets mee gedaan. Bij afreizen, alles naar wens? Wat denk je zelf en dan ook oh wat vervelend meer niet. Als dat service is. Moeten zich wat schamen, inclusief de eigenaars van het huisje. Verhuur het dan niet. Had de receptie of directie iets gedaan aan deze klacht hadden wij deze recensie nooit zo openbaar geschreven. Succes ermee voor ons geen flevonatuur meer

Woodpeckers in Wales

07-05-2019
Having recently visited this site, we were bitterly disappointed to find that the much advertised swimming pool was closed for the duration of our stay. The clubhouse from the outside looks quite large, however inside it is cramped and dark with most of the space allocated to a pool table and table tennis table. All members and guests have to squeeze around the tv area or 1 or 2 tables shoved in a corner. There was obviously unrest throughout the site and we were shocked to overhear 2 of the Directors slagging off some of the permanent members in front of us and other visitors, with what can only be described as a very offensive manner. We also noted a number of signs around the site advising us that we were being recorded by cctv cameras 24/7 and further observations spotted a number of cameras around the site. This made us feel very uncomfortable throughout our stay, as did the gentleman who met us on our arrival (think his name was Mike)and constantly pestered us to ask if we were enjoying ourselves, and would we be coming back, or referring to others etc etc, His constant attention almost verged on being creepy to be honest, which once again we would not expect on a naturist site.
We definitely will not be returning and would not recommend this to any other naturists looking for somewhere different.
Do yourselves a big favour and go somewhere else.

Naturistenterrein Buorkerij

07-05-2019
Perfecte camping voor een bezoek aan Friesland
Hendrik - Naturistenterrein Buorkerij

Scheveningen / Wassenaar

06-05-2019
Dit jaar al heel vroeg - 22 april - naar het naaktstrand geweest. Het was weer genieten met een klein briesje, en overvloedige zon. De zee was nog koud, maar de zon op je naakte lichaam is heerlijk!

Le Petit Dauphin

05-05-2019
Il arrive qu'on ait la dent dure...
Alors nous avons une grosse critique... Lol
L'espace entre les rondins de l'entrée piétonne est un peu étroite, on s'y prend facilement les pédales.
On n'a rien trouvé d'autre à critiquer.
Zut alors !
Tout est parfait !
Le lieu, les emplacements, les patrons et même le tarif.
On y dort comme des loirs ( hors saison) même si on rêve de cuisses de grenouilles, la faute des bébêtes du Luna Park que Régis pourrait nous cuisiner à l'ail...
Parfait, tout est parfait... Merci.

El Templo del Sol

05-05-2019
Wij zijn hier net aangekomen. Mooie camping, prima onderhouden met een prachtig zwembad. Maar.... naar de winkel, receptie, restaurant en bar vooraan moet je gekleed gaan. Dit is een afknapper van formaat en hadden we het geweten voor we onze plaats uitgekozen hadden, waren we hier niet gestopt. De enige plek waar je naakt iets kan fan consumeren is de bar van het zwembad. Bovendien ben je verplicht om 2 nachten te blijven. Jammer van het mooie terrein met prachtig zicht op zee , maar ons zie je hier niet meer terug.

Flevo-Natuur

05-05-2019
Echt een prima park!!

We hebben hier ons 1e naturistische ervaring opgedaan met een open dag. Het voelde gelijk al goed, super mooie camping! Een weekend in de B&B de Buizerd doorgebracht, was uitstekend!!
Ook een jaar later een ingerichte bungalowtent gehuurd voor een week. Was ook goed bevallen. Alles kun en mag je bloot doen, dat is iets wat naturisten graag willen, bloot zijn.
Echt een aanrader dus!

Plage de Sauveterre

05-05-2019
Très belle plage pour le naturisme. Des naturistes de tout âge et de l'espace sur la plage

Sauna Grosthuizen

05-05-2019
ouwbollig.. bruine interieur in een allegaartje van gebouwtjes.. deels boerenstallen denk ik? gelegen achter een woonhuis/boerderij in grosthuizen.. had hier nóóit een sauna verwacht. maar moet eerlijk zeggen dat ik niks gemerkt heb van viezigheid of onvriendelijkheid.. ok.. soms moet je wat langer wachten.. en drankjes aan de bar bestellen maar de sauna en voorzieningen waren schoon en prima.. en het eten zelfs lekker. Opgietingen óók prima in orde en dat voor een schappelijk prijsje. Entree 12 euri pp. Waar naar zijn geld en een beetje aparte aankleding en sfeer.. gemiddelde leeftijd van 70..

Finca del Mar

04-05-2019
Twee weken verbleven in een appartement met groot terras. Het appartement was ingericht zoals velen op de Canarische eilanden. Van alles was voldoende aanwezig, al was het wel een bij elkaar geraapt zooitje. Ook dat heeft dan wel weer zijn charme.

De locatie, direct aan zee, is geweldig. Ontbijten met de zon die steeds hoger boven de zee komt te staan.

De tuin en het zwembad werden goed onderhouden. Vanuit de tuin loop je zo het paadje langs de kust op.

Toen wij er waren, werden er voor extra comfort een paar heerlijk nieuwe zachte bedjes bij het zwembad en op de terrassen neergezet.

Tip voor Klaus en Gudrun; een paar kleine bijzettafeltjes bij het zwembad zou een welkome aanvulling zijn.

Haldenmühle

04-05-2019
Eerste Paasdag 2019 kwamen wij in de namiddag aan op de camping. Een verrassing in het Beiers-Alpenvoorland: camping "Haldenmühle". Bijzonder rustig gelegen in een rivierdal tussen mooi glooiende weilanden omzoomd met bossen. Er heerst een prettige sfeer met name door Gudrun en Thomas met hun vanzelfsprekende gastvrijheid en zorg. We hebben 's avonds lekker gegeten op het terras en regelmatig hadden we contact met andere clubleden. Zeker geen gesloten sfeer en de camping mag zich met recht naturistisch noemen! Op 1 mei werd in de ochtend de meiboom opgezet, erna was er brunch op het terras. Leuk om dit mee te maken.De camping is zeer goed verzorgd en onderhouden: bloemen in de perkjes , mooi nieuw sanitair en een sauna, 's morgens verse broodjes en 's avonds een heerlijk glas wijn op het terras of in de "gemütliche" Gaststube. Het was een fijne vakantie hier!

Le Coteau de l'Herm

04-05-2019
Schitterende camping, vooral rust en natuur. De nieuwe eigenaren hebben veel vernieuwd en verfrist. We zijn heel leuk ontvangen hebben er een heerlijke tijd gehad, volop genoten! Echt een aanrader! Wij gaan zeker terugkomen.

Wimborne Sun Club

04-05-2019
the club has been very welcoming and the evening meets at Rivendell and Dilly Dallys are very enjoyable.

Invicta Sun Club

04-05-2019
My sanctuary my oasis forget about the moans and groans of everyday life. This place keeps me sane I love it
????

FKK strand - Puerto Tazacorte

04-05-2019
Klopt helemaal, Als je je bikini uit trekt volgen er meer.

Sauna Grosthuizen

04-05-2019
De sfeer ademt dat van een camping kantine uit. Oubollige inrichting en het lijkt de eigenaar ook niet te interesseren dat de sauna misschien wat aan zijn image mag doen.
De sauna faciliteiten waren oké, prima sauna's en zwembaden, en de opgieting en klankschalen sessie was prima.
Echter heerst er binnen de sauna geen cultuur van rust en hoorde ik gasten aan de bar door de sessie heen lachen.

We hebben er een maaltijd genuttigd maar die was rond uit vies. Een hete kip salade waarvan vooral de loempia saus de salade heet moest maken.
Het was echt niet te eten.
Bovendien was de bediening zeer slecht, er werd niet gevraagd of alles naar wens was en de manager reageerde chagrijnig en bazig.

Al met al een rumoerige bedoening, een "ons kent ons" sfeertje van gezelligheid dat deed vermoeden alsof je in een kroeg zat ipv een sauna.

Ik kan hem niet aanraden en ga er zeker niet nog eens naar toe.

Les Routelles en Provence: Parc Résidentiel de Loisirs Naturiste

03-05-2019
Les Routelles est maintenant un parc residentiel de Loisirs. Vous pouvez acheter une place. Voyez la site: www. Les Routelles" a Sederon.
Info 0031 35 5310679 06 41519803

Plage nudiste tolérée de Bréville-sur-Mer

03-05-2019
Jolie plage avec ses habitués hors saisons.Quelques voyeurs exhibitionnistes bien-sûr, mais toujours respectueux, et même quand je viens seule.
L'ambiance y est agréable et j'y reviens régulièrement. A bientôt.

Camping-Svoboda

03-05-2019
Het is een kleinschalige camping. Rustig gelegen in een mooi natuurgebied. We hebben verschillende keren herten langs zien lopen, bijzondere vogels gespot en eekhoorntjes springen in de bomen
De vakantie woning was van alle gemakken voorzien.
Annimatie was niet aanwezig, maar daar hadden wij ook geen behoefte aan.
In de omgeving zijn veel leuke uitstapjes te maken.

Sauna Grosthuizen

03-05-2019
U vraagt of anderen ook ervaringen willen delen, nou dat wil ik wel.
Helaas, maar 4 sterren. Half april ben ik na jaren weer's een avondje naar deze sauna geweest. Bij binnenkomst rond 5 uur kreeg je al te horen dat je pas na acht uur kon eten en dat je van te voren moest opgeven wat je wilde hebben. Er blijkt dus een nieuwe eigenaar te zijn dit het met de klantvriendelijkheid niet zo nauw neemt.
De sauna rammelt van kleine irritaties: Losse tegels, smerige toiletten, lagedruk douches waar een piesstraaltje uitkomt, een schuifdeur die uit de rails hangt. Een bar waar de bediening eerst glazen gaat staan wassen als je wat wilt bestellen. In de saunacabine werd ik geconfronteerd met vaste gasten die gezellig met elkaar grappen maakte. Iets dat jaren geleden al bekend was van deze sauna. Maar ik hoorde ook verhalen over de gang van zaken. De kok, dit de zoon van de eigenaresse blijkt te zijn, schreeuwt tegen ander personeel en loopt meerdere keren kwaad weg als het hem te druk wordt. Moet dan door z'n moeder worden gekalmeerd, waarna hij ook nog eens doet alsof de tent van hem is. Eerst dacht ik nog dat dat grappen waren, maar later op de avond bleek het tegendeel.
Ook verhalen over de eigenaar die alleengaande vrouwen benadert voor een privémassage kwamen langs en na de vorige recensie snap ik die nu beter.
Met veel moeite kon ik om kwart over 8 eten en heb ik een hamburger met friet gehad. Niet echt bijzonder en de friet was al aardig afgekoeld. Daarna ben ik maar naar de bar gegaan, want je wordt in het restaurant niet in de gate gehouden; als je in het restaurant wat wilt bestellen, moet je net de mazzel hebben dat er iemand van de bediening wat bij anderen komt brengen. En eenmaal aan de bar moest ik ook nog even wacht, zeg maar. In de keuken was er een stevige discussie gaande tussen moeder en de kok. Er moest nog iets klaargemaakt worden, maar de kok zou tot 9 uur werken en moest nog ergens optreden ofzo. Dat alle andere gasten aan de bar dat woordelijk mee kunnen genieten interesseert kennelijk niemand wat; die kok fluistert niet bepaald. Na eerst kwaad te zijn weggelopen kwam de kok toch terug om nog even snel een vergeten bestelling te maken voor mensen die op hun eten zaten te wachten. De eigenaresse kwam terug achter de bar, keek mij wel even aan, maar ging doodleuk een flauw grap vertellen aan twee -kennelijk- vaste gasten aan de bar. Ondertussen ging ze glazen staan wassen. Een van de vaste gasten wees in mijn richting en uiteindelijk werd ik dan toch bediend.
Later die avond wilde ik weer wat bestellen en zat een groep van zo'n zes vaste gasten aan de bar. Er was geen bediening, want de bardame stond driftig de vloer bij het zwembad te boenen. Het was kwart over 10 ofzo. Een bar vol mensen met allemaal lege glazen en geen bediening. Na een kwartier waren 6 gasten het wachten zat. Ze hebben zelf hun kluissleuteltjes gepakt en zijn mopperend naar huis gegaan. Ik kon 10 minuten later toch nog een drankje krijgen.
Ik noem dit dus geen kwaliteit want je voelt je geen gast. De mensen die deze sauna nu runnen hebben geen idee van het uitbaten van een horecagelegenheid. Ze hebben het druk met van alles en nog wat, maar dat een saunagast wel even kan wachten vinden ze de normaalste zaak.
Ronduit dus een dikke onvoldoende. Hoewel de sauna lekker heet was en de koude douche lekker koud, kom ik hier voorlopig niet meer. En dat is jammer.
Martijn van der Werf

Hotel zum walde

02-05-2019
Volgens de website is het hotel permanent gesloten.

De Wilgenborgh (vereniging De Haagse Lichtbond)

01-05-2019
Mooi terrein. Warme hartelijke sfeer. Als gast word je echt opgenomen. Mooie plekken. Goede voorzieningen. De beheerder is het middelpunt van de vereniging. En doet dat naast zijn gewone gaan met passie en liefde voor het naturisme in zijn geheel en de HLB in het bijzonder. Dit terrein is echt een aanrader voor naturisten.

Sauna Thermen Swoll

01-05-2019
Alles wat je zoekt in een sauna. Leuke kortingen en erg ruim opgezet. Vooral de ruime bubbelbaden en de ligweide vond ik super! Daarnaast zit de horeca prima in elkaar en is er voldoende aanbod in sauna's. Zit goed in elkaar!

sauna Dennenmarken

30-04-2019
Te druk, er waren geen tot weinig ligbedden beschikbaar, tevens was het niet echt schoon... De deur van de rustruimte kun je niet dicht maken, waardoor je in die ruimte niet werd afgeschermd door de overige gasten en was het moeilijk om ook echt tot rust te komen.
Het personeel liet op zich wachten, 30 minuten op mijn drankje gewacht...

O Nosso Mundo Naturista

30-04-2019
We zijn als jonge naturisten (36 en 27) hier 4 dagen geweest. Angelique en Marcel zijn enorm gastvrije mensen met oog voor detail en sfeer. De plek is echt een paradijsje. Genieten van de hottub onder de sterrenhemel, een wijntje drinken op een kleedje tussen de schapen op het veld en lekker genieten van het prachtige uitzicht. De lodge heeft alles wat je nodig hebt. Het is fijn om zelf te kunnen koken. Als je naturisme wilt uitproberen of al jaren naturist bent, een fantastische plek.

Sportgemeinschaft Amperland e.V.

29-04-2019
Hallo
Gäste sind immer willkommen auf dem Platz.
Das eine so wünderschöne Anlage zeitweise stark besucht ist versteht man sicherlich wenn man einen
Rundgang auf dem Grlände gemacht hat.

Vakantiehuis Boschwijk

29-04-2019
Wat hebben we genoten op Boschwijk. Na een prettige ontvangst gingen we een kijkje nemen in het appartement. Heerlijk ruim en voorzien van alles wat je maar nodig hebt. Het buitengedeelte is zeer ruim en voorzien van diverse zitjes. Heerlijk gewandeld en gefietst in de prachtige omgeving. En we hadden het geluk dat het weer meewerkte. Dus bij terugkomst konden we lekker van de rust en privacy genieten in de tuin.
Nogmaals bedankt Jorinde en Huib voor het mogen genieten van jullie mooie woonplek.

Amsterdam Zuiderbad

29-04-2019
Afgelopen vrijdagavond plotseling veel jongeren in het bad. Veel lawaai en baantjes zwemmen was haast niet mogelijk,dit ook doordat er dan veel lessen zijn. Hierdoor aardig wat banen afgesloten.

Sportbund Helios Augsburg-Kissing e.V.

27-04-2019
Gepflegtes und schönes Gelände.
Freundliche und hilfsbereite Mitglieder.
Kinderfreundlich ,Küchenbenutzung kostenlos.
Wir können es nur empfehlen.
Sind länger geblieben als Geplant.

Elysium

27-04-2019
Slechte dure horeca!!!!

De Groenlanden

26-04-2019
Wij hebben de paasdagen doorgebracht bij de Groenlanden. Heerlijk rustige camping, mooie ruime plaatsen. Goed verzorgd sanitair. De omgeving is schitterend.Als je van rust en een mooie natuur houdt is deze camping een aanrader

Invicta Sun Club

26-04-2019
This place is our haven and our sanctuary. A superb club within a relaxing woodland setting and with very welcoming and friendly members. An ideal place to come to forget all the stresses and pressures of every day life.

Atlanta (vereniging Atlanta)

25-04-2019
Voor de tweede keer deze camping bezocht. We werden bijzonder hartelijk ontvangen en na twee dagen ook weer uitgewuifd door Jan en Carola.
Heel mooi terrein met heerlijk verwarmd zwembad, mooi, schoon sanitair.
Zullen zeker vaker terugkomen.
Math en Truus Polmans
24-04-2019

Recreatiepark Elsendorp

25-04-2019
Tijdens de Paasdagen de nieuwste aanwinst op recreatiepark Elsendorp gehuurd. Schitterende huisjes die nog naar 'nieuw' roken. En dan toch maar wat onvermijdelijke superlatieven: gastvrij, gezellig, gemoedelijk, super klantvriendelijk, mooi gelegen in de mooie Peel, gezellig terras, lekker eten en mooi weer (dat laatste heeft natuurlijk weinig met het park te maken).

Het Rutbeek

24-04-2019
Hallo,hier ben ik weer.Aangezien het 2"e paasdag mooi weer was,ben ik weer geweest,lekker naar het Rutbeek [Naaktstrand ].Het was gezellig druk.Groetjes van Bert Grobben. Hengelo.

Naturistenbund Donau e.V.

24-04-2019
Uneingeschränkt zu empfehlen

Western Sunfolk

24-04-2019
Not pleasant visit. My wife had shorts on to start off yet despite several others being similarly dressed or even fully dressed including committee members my wife got interrogated with personnal questions by 2 of the committee (the irony) why she was wearing anything!
Seems their idea of helping nervous newbies is to put them in a corner away from everyone else!
Never going back and could never recommend - likely put my partner off naturism for good!

Berkendonk

23-04-2019
Netjes en gezellig

Kralingse bos

23-04-2019
Kom er al jaren, niet zo vaak als vroeger,gisteren met een vriendin. We houden allebei van piercings en leren riempjes. komen er soms veel met speelgoed. Hoe later,hoe leuker,

Invicta Sun Club

23-04-2019
What an amazing place. Very welcoming and the members are so friendly.

Liverpool Sun and Air

23-04-2019
We bought a folding camper the week before Easter and quickly decided to give it a go - camping & naturism. We had such a warm reception from everyone that we met. Very friendly and not a bit like we expected (it was really good). So much so that we are both now joining members as a couple. Very much welcomed by everyone we met. Great place and great people. See you there. Barry & Simon

Le Perron (Athena)

23-04-2019
Afgelopen paasvakantie waren wij als gezin te gast op Le Perron.

Het is een prachtig gelegen verenigingscamping die door de afwezigheid van haagjes en hegjes toch een open en welkom gevoel geeft. Panorama en zonsondergang vanop het terras verzekerd.

De recente safaritenten zijn comfortabel en goed uitgerust. Hoewel ze geen eigen waterpunt hebben, zijn vlakbij een kraantje gelegen en het sanitair is dichtbij. Vanop het comfortabele terras met zetels en picknicktafel heb je uitzicht over de vallei, maar ook over de speeltuin en in de verte het zwembad. Handig met kinderen.

De eigenaren zijn heel behulpzaam en vooral de kinderen worden in de watten gelegd. In het clubhuis is er naast een recente sauna ook een speelhoek met veel speelgoed en spelletjes en er is een apart jeugdhonk. De nieuwe trampoline is van het veiligste type dat ik al zag.

Het zwembad is heel het seizoen verwarmd tot een heerlijke 25 graden, en het ploeterbad is nog warmer.

Malmedy is vlakbij en daar vind je werkelijk alles qua boodschappen, restaurants, shopping, ...

In de nabije omgeving is er veel te doen: Bos en veenwandelingen, bootje varen op het meer, kayakken, railbike, speleologie, kastelen, abdijen, brouwerijen. Voor elk wat wils.

Het was ons tweede bezoek, maar zeker niet ons laatste.

Bedankt Paul en Liliane!

Carolina Foothills Resort

23-04-2019
i visited CFR several times. it is a great place for free naturist people. a lot of activities like 5km run, volleyball in the pool etc.

Villa Paraiso

22-04-2019
We hebben 10 heerlijke dagen ( eerste helft april, veel zon, één dag regen) doorgebracht in het paradijs van Roland en Ina. We sliepen in een ruime sfeervolle kamer met zicht op het zwembad en de tropische tuin. Elke dag wordt de kamer netjes gehouden. Het huis ademt koloniaal afrikaans en balinees. In april is het zwembadwater nog frisjes, maar in de jacuzzi is het heerlijk warm.
De villa is centraal gelegen in de Algarve. Je hoeft niet ver te rijden om mooie stadjes en schitterende kliffen en stranden te bezoeken.
Roland en Ina zijn attente en bescheiden gastheren.

Pierre en Veerle uit België

Naturistencamping Grensland

22-04-2019
Na enkele dagen Noord Beveland, op de terugreis, spontaan bezoek gebracht met de camper. 1 nacht is veel te weinig voor deze camping. Wij komen zeker terug ondanks de 190 km. rijden. Gastvrije ontvangst, zeer ruime plaatsen in natuurlijke omgeving met veel privacy en rust. Hier kun je lekker je eigen gang gaan. Helemaal top.
Anna & Bert uit Zwolle

Plage Naturiste du Camping VD8 La petite Amérique Lac de Neuchâtel,

22-04-2019
La plage VD 8 se trouve au camping VD 8 avant yvonand marcher 10 minutes côté Yverdon. La petite Amérique se trouve à la sortie d'Yvonand, côté Estavayer le lac,

Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse

22-04-2019
Correctie:
Salmonella = Legionella!

Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse

22-04-2019
Hoewel het geen naturistencamping meer is toch nog eens een dag wezen kijken wat het nu geworden is.

Let op: Je moet nu van te voren betalen. Ga je eerder weg, dan ben je je geld kwijt, ook als je door ziekte of familieomstandigheden eerder weg moet.
Het komt zelfs voor dat je bij verlenging geconfronteerd wordt met de eis dat je achteraf over de afgelopen periode meer moet betalen dan wat je bij aankomst afgesproken hebt en betaald hebt. Zo niet, dan kun je gaan (eigen ervaring).

Waarschuwing!
Er zijn veel muggen, incl. de tijgermug!
Een kennis is gebeten door een soort roofbij, en heeft een zeer forse ontsteking opgelopen. Hij is in het ziekenhuis uiteindelijk nog net voor de dood weggehaald (binnen 24 uur). Wees dus alert en gewaarschuwd! Ze huizen in de grond, net onder het oppervlakte. Let vooral op je kinderen en blote voeten!
Ook in zee is het oppassen. Ik ben in mijn teen gebeten door iets in het water terwijl ik vlak bij de waterlijn van het strand stond en ben een hapje van mijn vlees kwijt...Is gelukkig wel weer genezen.

De veranderingen zijn droevig.

Er zijn nog slechts enkele plekken waar gekampeerd kan worden, dus weinig keus.

De ooit zo fraaie tuinen, zijn nu veranderd in woeste steppes.

Het terrein is volgepropt met huisjes, je kijkt elkaar het eten van het bord, zo dicht staan ze vaak op elkaar. Nauwelijks parkeerplaats voor je auto en al helemaal geen privacy/rust.

De campingwinkel is veel gesloten. Brood is wel verkrijgbaar in het restaurant, maar dit is wel ter plaatse opgewarmd fabrieksbrood, klef en plakkerig van smaak, maar wel warm.
Beter is het om naar de bakker in Les Cabannes te gaan (bij de camperplek), heerlijk brood. Of naar St. Pierre.

Er is onvoldoende toezicht (honden en katten lopen los over het terrein), Geen water is de buurt.
Let ook op salmonella besmetting door de langdurige warmte en stilstaand of langzaam stromend drinkwater. Er is geen enkele controle geconstateerd op de waterkwaliteit.

Er hangt een briefje in de nog overgebleven sanitaire ruimte waarop te zien is wanneer en door wie schoongemaakt is. Dit wordt meermaals vervalst; of gewoon ingenomen en vervangen door een nieuwe zodat er geen controle door de gasten mogelijk is.

Het gehele strand (van st. Pierre tot aan Les Cabannes) is naturistisch, maar men heeft een groot stuk met borden afgezet dat dit stuk textiel is, doch onterecht.

Invicta Sun Club

22-04-2019
We had never belonged to a naturist club before only holidays abroad until we joined Invicta Sun Club 2 years ago, we fell in love wit the place and all its members from the very first visit. The members are so friendly and welcoming and we felt part of the community on day one. Invicta Sun Club is unique, so different from other clubs that we have visited not only can you relax in the sun but there is an abundance of wild life, we sit and watch the birds and squirrels feeding in the mornings whilst we drink our tea. Please come and visit us, you will not be disappointed and there is lots to do during the day playing different sport activities including our amazing swimming pool or just relax in the peaceful countryside atmosphere soaking up the sun. Dave and Sue

Solarium naturiste du Camping l'Ambroisière

22-04-2019
j'y passe souvent en fin d'après midi et le coin est très relaxant, possibilité de profiter des installations, non nat, du camping

Naaktstrand Bussloo

21-04-2019
Wat een heerlijke dag weer! Hele lieve mensen leren kennen helemaal uit Almere. Wat hebben we toch geluk met dit prachtige gebied. Hopen dat we er nog lang van mogen genieten. Op naar nog een warme vrije dag. Hartelijke groet Regina

't Vennebos Natuurleven

21-04-2019
Zeer fijne gemoedelijke toffe sfeer.
Heb onmiddellijk een plaatsje ingenomen.
Iedereen is behulpzaam en vriendelijk.
Een paradijsje voor naturisten.
Jos

Petit Hotel Natura

21-04-2019
Dit is de tweede keer dat wij hier zijn geweest.

Het is een fantastisch complex, kwaliteit met een hele mooie tuin.

's Ochtends een heerlijk ontbijt (je eigen eitje bakken) en daarna lekker op een ligbidje liggen bij het zwembad of het dakterras.

Vanaf het dakterras uitzicht op de zee. Doordat het zo kleinschalig is heb je al snel contact met de andere gasten.

Leuke restaurantjes in de nabijheid.

Je komt hier helemaal tot rust.
De staf is ook zeer vriendelijk en gastvrij. Kortom; een geweldig verblijf en zeer aan te raden.

Naaktstrand Bussloo

20-04-2019
Instagram - naaktstrandbussloo

Engelermeer

20-04-2019
Is dit ook te doen voor alleengaande vrouw? Ik wil geen "gezelschap" aantrekken maar gewoon lekker genieten van de zon. Welke kant moet je precies zijn?

Saunacenter Elzenhof

18-04-2019
Les installations sont très bien. Le seul problème est qu'il n'est pas possible d'avoir un relax dans les vérandas surtout par temps froid quand l'extérieur n'est pas possible. Les premiers arrivés installent leur essuie sur un relax et le monopolise pour toute la journée. Ceci est la raison (la seule) pour laquelle je classe en moyen

Naaktstrand Bussloo

18-04-2019
als het zondag en maandag mooi weer is komen weer lekker bij bruinen .
hoop op veel gezellige mensen

Naaktstrand Bussloo

18-04-2019
Nou Antoon, ben het helemaal met je eens, als het even kan ben ik er ook weer.
Altijd optimaal genieten daar.

Casa Somba

25-05-2019
Nous avons séjourné une semaine chez Claudine et Francis du 14 au 21 MAI 2019.
Un accueil parfait ils sont très a l écoute de leurs invités, toujour prêt pour des conseils avisés sur leur très jolie région .
La maison ainsi que le jardin sont très agréable ainsi que le petit déjeuner servie au bord de la piscine.
Pour nous des vacances de reve que nous espérons renouveller prochainement.
Un petit coin de paradis pour naturiste.

Casa Somba

25-05-2019
Nous avons séjourné une semaine chez Claudine et Francis du 14 au 21 MAI 2019.
Un accueil parfait ils sont très a l écoute de leurs invités, toujour prêt pour des conseils avisés sur leur très jolie région .
La maison ainsi que le jardin sont très agréable ainsi que le petit déjeuner servie au bord de la piscine.
Pour nous des vacances de reve que nous espérons renouveller prochainement.
Un petit coin de paradis pour naturiste.
À propos du site / Déclaration de non-responsabilitéAjouter une adresseContactPublicitéread more


Time: 0.569