Guide naturiste

Critiques par Ella

Le Marcassin

24-07-2024
Het is een heerlijk open terrein, voelt als thuiskomen. Het is kleinschalig maar daardoor veel contact met medekampeerders. Zeer vriendelijke eigenaren die gebak brengen aan de tent/caravan als de eigenaresse jarig is. De voorzieningen dicht bij elkaar. Het zwembad was ook top. Bob en Ella

Lous Suais: Camping-Bungalow Naturiste

24-07-2024
Hele dure camping
Slecht onderhouden
Er lopen mensen gekleed
Helft van de plekken zijn niet bezet in hoog seizoen, zegt genoeg.
Brood slecht gebakken, taai
Hele kleine plekken waarbij je de buren letterlijk hoort.

LBN Duisburg

24-07-2024
Wir haben den Verein vor einem Jahr entdeckt und haben uns stets wohlgefühlt. Die Anlage bietet eine Fülle von Freizeitaktivitäten. Dazu sind die Sanitäreinrichtungen auf dem neusten Stand und sehr sauber. So mancher kommerzielle Platz kann sich da noch was abgucken.
Die Gemeinschaft ist stets neugierig und keineswegs "nur unter sich" und nehmen einen gerne z.B. zum Boule mit. Dazu bietet der Verein auf seiner Homepage Rundgänge an. Wir haben dort pure Erholung und Ruhe mitten im Ruhrgebiet gefunden.

Le Marcassin

24-07-2024
Mooie camping, eigenaars zijn meer dan behulpzaam, top sanitair en zwembad, dagelijks vers brood,
Al met al heerlijke plek in alle rust en natuurschoon
Een aanrader!

Recreatiepark Elsendorp

24-07-2024
Waren schon mehrfach mit der Familie und Freunden dort, sehr Familienfreundlich, mit tollen Animationsprogrammen für Kinder

Sonnenfreunde e.V.

23-07-2024
We zijn hier in Juli 2024 geweest.
We werden super vriendelijk ontvangen.
Kregen een plekje aan de rand van de camping.
Een beetje dicht op elkaar dus weinig privacy waardoor je snel bv tv of radio hoort.
Wij hebben zelf geen radio of tv aan juist vanwege lawaai.
Maar last hebben van een ander is niet leuk.
Zwembad is perfect douches en wc netjes schoon.
Ik heb ook gewassen. We hebben heerlijk gefietst.
De mensen, vaste gasten zijn super vriendelijk en willen graag een praatje maken.
We hebben ondanks alles genoten.
Zou wel terug komen

Club du Soleil Macon-Laizé - "La Breur"

23-07-2024
Nous avons passé un très agréable séjour. Bon accueil, belle piscine, et le samedi une super soirée.
Nous y retournerons avec plaisir.????

Familiensport- und FKK-Bund Waldteichfreunde Moritzburg

23-07-2024
De camping ligt aan een mooi meer en heeft daar ook toegang toe.
Wel j stonden er tegenover.
Rustige camping gelegen in het bos.
Mooi fietsen daar en een ritje met de stoomtrein erg gaaf. Vriendelijk ontvangen en camping is netjes schoon en top douche gratis.
We zouden er weer voor kiezen

Oakwood Club

22-07-2024
We stayed for a couple of days mid July 2024 and like many people were quite impressed by how friendly and accommodating people were. We were in a truck tent and everyone that went by, asked if they could help us! Beautiful, laid-back sitting no pressure to be completely naked which we loved. We also loved, as tenters, the ability to use the fridge and freezer in the main lodge.
The grounds and facilities were immaculate.

L'Oliverie

22-07-2024
Alex en Melanie bedankt voor jullie voortreffelijk gastheerschap.

De Schoone Waardin

22-07-2024
Wij zijn afgelopen week voor het eerst bij deze vereniging geweest met onze camper,mooie verharde plaatsen met een prachtig gazon en va alle gemakken voorzien ,het voelde meteen als thuiskomen .Het is een prachtig terrein in een mooie omgeving ,je werd meteen opgenomen e er is veel te doen echt een aanrader .

Groetje,s Jan en Christa .

Little Banana Beach

22-07-2024
Lovely sandy beach nice warm water and shallow for safe swimming

Gaasperplas

22-07-2024
zaterdagochtend in juli redelijk vroeg in de ochtend. heel rustig. er zaten eerst alleen geklede mensen op bankjes te roken en te kletsen. later kwamen er verschillende mensen om te zwemmen, vooral in badkleding, maar ook zonder. water is prima om in te zwemmen, maar je kunt alleen uit het water via een aluminium laddertje dat tegen de walkant is gezet. het is een grasveld met wat bomen, een paar bankjes en twee vuilnisbakken. niet heel bijzonder, maar je kunt er zwemmen en streeploos bruinen.

Plage de Berck-sur-Mer

21-07-2024
Bonjour, intéressé avec ma compagne pour du topless, est-ce une plage convenable pour ça ?

Talperre Pöhl FKK Strand

21-07-2024
Bis auf die WC ist es einfach spitze da. Man kann mit dem PKW bis an die Liegewiese heran fahren und das hat große Vorteile für uns. Aber es gibt auch andere Möglichkeiten zu parken. Ein sehr guter Imbiss sorgt für das leibliche Wohl.
Wir kommen gerne zum FKK Strand

Plage Naturiste de la Redoute

21-07-2024
Très agréable.

Domaine Naturiste la Petite Brenne

21-07-2024
We komen hier al wat jaren en het bevalt nog steeds prima.
Wel valt het op dat er steeds meer rondgelopen wordt met omslagdoeken, sarong achtige kleden en handdoeken vanaf het middel.
Zelfs kleine kinderen nemen dit weer over van hun ouders.
Ik vraag me dan af of dit het “nieuwe preutse naturisme” is. En dat zou jammer zijn want dat is niet de insteek.

Camping Naturiste La Clapère

21-07-2024
Nous revenons d'un séjour de deux semaines à La Clapère et conseillons fortement ce camping.

Le camping se trouve dans une région très intéressante où il y a moyen de découvrir plein de choses à des distances correctes (le côte, Figueres, Barcelone, Girone, le département de l'Aude, le Vallespir etc.)

Mais, avant tout, le camping même (propre, spacieux et bien entretenu) est un paradis, un havre de paix géré par une famille super sympa. Nous sommes enchantés!

Pallieter

21-07-2024
Op de mooie camping zijn we vriendelijk ontvangen en een mooie plek op de tweede ring genomen. Het was vlak na de natte periode maar het veld was goed onderhouden. Een mooie wandeling naar het dorp gedaan en in de avond gezellig in de bar verhalen doen. Sanitair is prima en schoon. Andrine en Arno hebben een mooie plek gerealiseerd, echt Palieteren. Het boek heb ik besteld en ook al binnen gekregen, nu kunnen wij het werkwoord Palieteren bestuderen. Succes en tot ziens.

Camping Bleesbruck

21-07-2024
Wat een heerlijk compacte camping op 4 uurtjes rijden van Utrecht.
Wij gebruikten de camping op terugweg als laatste stop, alles is keurig schoon en prima onderhouden.
Wij gaan deze camping zeker weer aandoen en is ook prima te doen voor lang weekend.

Western Sunfolk

20-07-2024
Wat grotere, verzorgde camping. Voor gasten is er bij binnenkomst een veld. De vaste gasten hebben vooral stacaravans. Verwarmd en overdekt zwembad, erg netjes. In het clubhuis kun je zelf ijsjes pakken, en geld in de honestybox doen. De omgeving is geweldig voor wandelingen in de Wye vallei en de Breacon Beacons. Reserveren gaat heel eenvoudig via de website.

Invicta Sun Club

20-07-2024
Een klein, gezellig en eenvoudig verenigingsterrein. Je wordt heel vriendelijk ontvangen, er hangt een gezellige sfeer. Het terrein is mooi groen en knus. De toegangsweg is erg smal. Dus met een wat grotere camper moet je wel van wat uitdaging houden. De 4 gastenplekken liggen verspreid over het terrein. Het sanitair is heel eenvoudig maar schoon. Lekker zwembad, en kookfaciliteiten in het clubhuis.

Kaniksu Ranch

20-07-2024
Great place, we have been there many times and to many fun runs. The visitors and staff are friendly and the remodeled club house looks great.

Kuikseind (ver. Zon en Leven)

20-07-2024
Was vandaag op Kuikseind. Erg gastvrije vereniging. Fijne dag gehad in mijn geboortekostuum.

Thermen Sauna de Bongerd

20-07-2024
Absolute Top Sauna ! { Bij de op-gieting wordt de Oost-woud-se Roer-Techniek vaak toegepast } - Meesterlijk !

Lavinia Naturist Resort

20-07-2024
This was our first visit here, but as soon as we met Wim & Ana we felt relaxed and at home. By the end of the week we felt like we were staying with friends. We stayed in Mirada, and enjoyed the shady terrace for morning breakfast and lunchtime snacks, as well as the easy walk to the lovely pool area, surrounded by beautiful gardens, which are all kept clean and tidy. Some days we had the pool area to ourselves as the other guests were either using the other pool or relaxing in their own villa/ private terrace.
We did enjoy the opportunity to meet up with the other guests, and Wim & Ana for the evening meals, where we all sat together enjoying the lovely food prepared and served by Ana and drinks by Wim. The conversation flowed , and its always interesting to exchange funny stories and experiences with people from other countries. Although the other guests were from Holland and Germany, Wim & Ana always encouraged and helped the conversation to be spoken in English so we could be part of it.
There are 2 evenings when Ana doesn't cook. On the Thursday, we took a trip into Alicante by taxi which Ana booked for us, wandered around the Harbour area and enjoyed a meal in the old town. On the Sunday, Ana provided us with 2 portions of lasagne to simply heat up in our oven( full instructions given) and we enjoyed this on our terrace. It was delicious!
We will be returning for sure to enjoy the relaxing and tranquil atmosphere of this beautiful place.
Val & Tony x

Holkham Beach

20-07-2024
There isn’t much to add to the reviews above. My partner and I went on 19.07.24, the first super hot day or the year after a very wet start to the summer. It is a long trek from the car park especially when you’re loaded up as I was but the reward is fantastic. A beautiful expansive beach with dunes as a back drop. We spoke to a few other naturist who were engaging and friendly. It was our first time ever (going naked in public) and would do it again at Holkham. Thoroughly recommended.

Nottingham Sun Club

20-07-2024
This club is prejudiced their policy is admission to couples and families only; this is unacceptable, naturism is a universal activity which is open to anyone who wishes to practice it REGARDLESS of their marital status, at the naturist resort I go to everyone is welcome no matter what, you are not required to be vetted by the committee or undergo a trial period, the owners are more forward thinking and tolerant than these snooty private clubs that cling to out of date unrealistic attitudes regarding single people. Come into the 21st century Notts Sun Club !

Naaktstrand noord Texel

19-07-2024
Voor het eerst naakt gerecreëerd, was heerlijk rustig, totaal maximaal 30 personen op een heel groot stuk strand, oude en jonge mensen. Lopen af en toe mensen voorbij in kleding die bijvoorbeeld hun hond uitlaten, maar het geeft niks ongemakkelijk. Ik zou zeker op herhaling willen, nu nog m’n vrouw mee zien te krijgen ;)

Thermen Holiday Schiedam

18-07-2024
Leuke zaak, goede selectie aan met drankjes en totaal niet discriminerend!

Spa Sense

18-07-2024
Dinsdag jl met mijn vriendin er naar toe gegaan : de prijzen zijn veel te hoog geworden. Wij hebben groente kroketten besteld met een extra bord en dit samen gedeeld :15 euro !!!! Ook zijn de stoelen in de rust ruimte gescheurd: auw als je daar op gaat zitten zonder kleren .
De toiletten zijn netjes maar brillen liggen los .
Kortom de prijzen zijn niet conform hetgeen je krijgt . Wij gaan alleen als er een aanbieding is .

Le Colombier

17-07-2024
Hele mooie en rustige camping, heel goed en vriendelijk personeel en de directie doen er alles aan om het naar je zin te maken,eten is goed bar is gezellig met life muziek van Ludo & Nellie en familie groetje Kees & Mary Remijnse oftewel Mr.Mrs blub blub

Sasso Corbo

16-07-2024
Na 7 jaar eindelijk weer terug op Sasso Corbo.
Wat een fijn warm welkom was het weer met Bas en Domenica!
Eigenlijk is de sfeer van de camping niks veranderd in al die jaren, behalve het zwembad dat is een mooie infinity pool geworden.
We hebben 3 prachtige weken gehad , met s`morgens vers brood en twee keer in de week een heerlijke maaltijd.
Ja want koken dat kan Domenica uitstekend.
Op deze camping heb je alleen maar prachtige plekken met schitterend uitzicht.
Ik weet een ding zeker het duurt geen 7 jaar meer voor wij weer terug komen.

Het was genieten.

Naturistenbund Frankenland e.V.

16-07-2024
Heel gezellige sfeer
Nostalgische douche bij het zwembad en mooi sanitairgebouw
Lekker zwembad en
een geweldige sauna op zaterdag met Kaffee und Kuchen.
We gaan 18 Juli voor de 2e keer.

La Taillade

16-07-2024
Hele rustige camping.
Wat wij jammer vonden ,is dat de rivier zo'n 150 meter beneden lag wat voor mij en onze hond niet te doen was.
Verder aller vriendelijke mensen om ons heen.
En ook het paardrijden is aan te bevelen erg leuk.
Martha Lammers - La Taillade
Martha Lammers - La Taillade (2)

Kalamaki

16-07-2024
Its ok. All the way to the left. Mostly men.

Camping Millefleurs 3 Etoiles

16-07-2024
We waren hier begin juni voor de eerste keer en is ons uitstekend bevallen. Mede door het mooie weer en de prachtige omgeving, met name verderop in de bergen met de meren, welke zeer de moeite waard zijn om daar te wandelen. De camping heeft vlakke ruime plekken, deels met schaduw of meer zon met veelal een mooi uitzicht over de ruime camping. Het sanitair is prima en wordt netjes schoongehouden. We werden door de eigenaren Pasceline en Gaetan hartelijk ontvangen en zij doen er alles aan om je het naar de zin te maken. Morgens ligt het brood op bestelling klaar en ook zijn de heerlijke gezamenlijke maaltijden een aanrader. Camping is heel rustig vlak bij het dorpje Gudas gelegen, heeft een klein maar aangenaam zwembad en voor de boodschappen kun je naar het verderop gelegen mooie Foix. Vanaf het weggetje gaat het kort omhoog naar de camping maar indien nodig kan de caravan met de trekker op de plek worden gebracht.
We hebben hier een hele fijne tijd gehad en komen zeker nog eens terug.

Naturistenvereniging Chamavi

15-07-2024
Zocht een rustige plek om bij te komen en toch wat aanspraak te hebben. En dat is het.
De leden groeten, zijn vriendelijk, het zwembad is heel erg fijn. Het verbaast dat het ondanks de zomervakantie niet wat drukker is. Het is nml ook een prima camping voor kinderen, met mooi peuterbad en speeltuin. De omgeving nodigt uit om te fietsen en wandelen en Amsterdam is dicht genoeg bij wanneer gewenst een bezoekje te brengen.
Kom zeker nog eens

Plage Naturiste de la Pointe du Banc

14-07-2024
Bonsoir
Je n'ai pas de critique à faire.
Actuellement je fais du naturiste dans mon jardin.
Étant veuf ,je me suis acheté un fourgon camping car et voulant voyager, je vais essayé pour débuter la plage de la pointe du banc.
Et pourquoi pas m'habituer à cette plage .
Dunkerque la Normandie ce n'est rien.

Dreiländereck Ferienpark der Naturisten GmbH

14-07-2024
Es gibt so viel zu reklamieren, dass wir bald wieder kommen müssen um zu kontrollieren dass sich was verbessert ????

Domaine de la Gagère

13-07-2024
Mooie camping voor rustzoekers. Tweede week van juli voor 95% bezoekers van 60 jaar en ouder. Wifi werkt amper of niet. Snacks alleen te verkrijgen op dinsdag. Voor jeugd niets te beleven. Geen animatie. Vriendelijk personeel. In de middag vaak veel lawaai van de tuinman die bomen snoeit. Een middagslaapje zit er dan niet in. De toegangsweg is een uitdaging als er een tegenligger komt. Winkeltje met zeer beperkte keuze.

Camping naturiste du Lac de Lislebonne

13-07-2024
wij zijn op weg gegaan en kregen de volgende dag bij Troyes een aanrijding met de auto. Daardoor konden we niet verder, maar moesten terug naar huis. Toen we dit meldden bij de camping was men vol begrip en bood aan later in het jaar als alles geregeld was weer te boeken. Heel lief!
ook toen ik vanuit Nederland belde i.v.m. de verzekering was hun eerste vraag hoe het met onze gezondheid was.
Dus ondanks dat we er niet geweest zijn willen we graag in augustus opnieuw boekn. Heel gastvrij!

Fern Hills Club

13-07-2024
Nothing has changed since Craig’s review. If you’re a single male, find someplace that will welcome you… because Feen Hills is not that place.

Domaine de la Gagère

13-07-2024
Mooie camping voor rustzoekers. Tweede week van juli voor 95% bezoekers van 60 jaar en ouder. Wifi werkt amper of niet. Snacks alleen te verkrijgen op dinsdag. Voor jeugd niets te beleven. Geen animatie. Vriendelijk personeel. In de middag vaak veel lawaai van de tuinman die bomen snoeit. Een middagslaapje zit er dan niet in. De toegangsweg is een uitdaging als er een tegenligger komt. Winkeltje met zeer beperkte keuze.

Val drome Soleil

12-07-2024
Excellent camping naturiste.
Visité en juillet 2024.
Propreté et accueil chaleureux au rdv.
Très bon rapport qualité prix.
Nous conseillons vivement ce bel endroit très reposant.

Sébastien et karine

Pallieter

12-07-2024
Van 18 juni tot 2 juli 2024 waren we op deze prachtige rustige camping. Een leuk en ruim huisje, prachtige omgeving en een heerlijk zwembad, en daarbij lieve mensen die je begroeten. De sfeer is prettig en amicaal. Er is veel te zien in de omgeving. Bretagne is netjes, opgeruimd en goed bijgehouden. Dat kom je elders in Frankrijk soms anders tegen. Een plek om naar terug te keren. Tot ziens, Hans en Jacqueline.

Siete Playas

10-07-2024
Niet iedereen is hier, juli 2024, allemaal naakt. Sommige zijn half gekleed en de mensen met hun hond zijn helemaal gekleed. Je hebt geen last van de honden. Een rustige baai die makkelijk te vinden is. Helaas met kiezels en rotsen, dus waterschoenen zijn wel een vereiste. Hier heb ik helaas geen rekening mee gehouden..

Les Manoques

10-07-2024
Bezochten dit terrein begin juli en huurden er een Mobil home. Prettig en volledig ingericht, misten alleen overdekte veranda. Accomodatie ligt in een bos waar weinig zon komt. Bij het zwembad en hoofdgebouw is een grote zonneweide. We denken dat het in voor- en naseizoen frisjes is op de kampeerplaatsen. Staf is vriendelijk en behulpzaam. Brood va 1juli op bestelling.

Studland Bay

10-07-2024
Well worth a visit

't Twiske / Baaiengat

09-07-2024
Prachtig onderhouden ligweiden en een prettig gevarieerd publiek. Echter heeft een enkele boa opdracht gekregen een regelmatige razzia uit te voeren tegen bepaalde bezoekers. Razzia's die veel weg hebben van 80 jaar geleden. Bovendien gedragen deze boa's zich niet als gastheren en zijn zeer agressief. Menig bezoeker blijft om die reden weg. De intimidatie wordt goedgekeurd door het Twiskebeheer.

Le Petit Dauphin

06-07-2024
Une super ambiance familiale.
Le chef a des formules miracles pour les végétariens.
Bienveillance de toute l'équipe.

Markeplaat (vereniging Mens en Natuur)

05-07-2024
Prachtig kampeerterrein waar je heerlijk kunt vertoeven. Er zijn 2 kampeervelden en verder is het natuur natuur natuur. Vogels volop (wakker worden door de koekoek). We hebben ook 1 avond in de sauna gezeten en daarna is het heerlijk afkoelen onder de buitendouche.
In alle opzichten een aanrader!

La Haute Garduère

05-07-2024
Fantastic!

Le Haut Chandelalar

05-07-2024
Voor de eerste keer te gast geweest op deze camping. Verbleven in een chalet wat keurig voor elkaar was. De camping is een oase van rust met in het voorjaar veel bloeiende bloemen. De ligging is geweldig voor wie van rust houdt, de campeerplekken zijn groot en aan de randen met prachtige uitzichten. Sanitair wat open was, is keurig en ruim van opzet. Wij waren te gast eind mei/begin juni, dus in het voorseizoen. Her en der liepen de voorbereidingen voor het hoogseizoen nog en was men nog niet geheel klaar. De staf (Muriël, Grégoire en Héloïse) zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

Helios (Athena)

05-07-2024
Een heerlijk verblijf vooral nu met de nieuwe sauna in de prachtige bossen Wat een rustig plekje

Campeggio Naturista Costalunga

05-07-2024
Hier ben ik terug, nu voor de 10 de x geweest, echter deze x niet positief.
Voorschot betaald, reservering gemaakt, mail gehad met bevestiging, maar we kwamen toe , en onze reservering hadden ze op een foute maand gezet, oké op hun kosten 1 nacht op hotel gegaan , maar nadien niet onze gereserveerde plek gehad , en wel op de afrekening reserveringskosten moeten betalen .
Nog heel negatief punt, er zijn mooie nieuwe douches, dat wel , ook mooie nieuwe buitendouches, maar het is niet proper , ik denk dat de muren van de douches nog nooit zijn gepoetst, er hangt nog plaaster en cement op , ik heb zelf onder de rooster van de douche gekuisd , dit omdat ik het vies vond, er waren op de camping onder de campeerders veel klachten over de netheid.
Het weer zat ook niet mee, daar kunnen de eigenaren van de camping niets aan doen , maar wat ze wel kunnen doen is even aan de gasten komen vragen of alles oké is , het was net of ze hun verstopten.
Linde is wel nog altijd even vriendelijk dat wel .
Verder is het geen Italiaanse camping meer , het lijkt nu op een Nederlands bastion. Spijtig de sfeer is een beetje weg .
Hopelijk leren ze uit hun fouten en doen ze het volgend seizoen terug beter.
Ann

Mas de la Balma

04-07-2024
Geweldig mooie en gezellige camping.
Eigenaren zijn buitengewoon hartelijk, koken ook zo nu en dan voor de gasten en laten ook door anderen koken zodat je dikwijls met andere campinggasten aan lange tafels kunt eten, je krijgt dan echt het gevoel alsof je in een Franse film zit en na afloop pakt één van de vaste gasten vaak zijn gitaar en kun je met z’n allen meezingen, waar vind je dat tegenwoordig nog in onze toch tamelijk individualistische maatschappij.
Ook als alleengaande ben je van harte welkom er wordt al snel gevraagd of je erbij wilt komen zitten op het terras.
De plekken zijn fantastisch, ik wilde altijd wildkamperen maar durfde dat niet ivm veiligheid maar op Mas de la Balma krijg je echt op veel plekken het gevoel van wildkamperen helemaal vrij in de natuur.
En wat een rust ‘s nachts en wat is het daar donker, wel je zaklamp meenemen natuurlijk voor als je naar het toilet moet!
Het natuurzwembad beneden is fantastisch mooi met de waterval maar ook in het zwembad boven kun je heerlijk zwemmen.
Je kunt prachtige bergwandelingen maken in de omgeving, neem wel stokken mee, en het stadje Cerét is gezellig en prachtig.
Wij gaan zeker weer terug naar Mas de la Balma

Gîte Naturiste DACANIRO46

04-07-2024
Séjour mi-juin 2024
Le gîte correspond à 100% à la description sur internet; propreté impeccable, équipement complet.
Caroline et Daniel nous ont réservé un accueil sans réserves qui nous mettait de suite à l’aise.
Un atout majeur est la piscine avec un abri haut amovible et une température d’eau de minimum 28°C.
Un jardin boisé, clôturé, se prète à des balades, dans un calme absolu et à l’abri des regards.
Ce gîte est une découverte. Tout près de Cahors, une ville agréable à taille humaine.
Recommandé.

Camping Koversada

04-07-2024
In juni 2024 ruim 2 weken op deze camping gekampeerd met caravan. Het is een erg grote camping met veel verschillende velden en bijbehorende uitstraling. We stonden op een plaats bijna direct aan zee waar het prachtig was. Je had ook velden waar vooral de vaste gasten zaten welke wat rommelig oogden met bijgebouwtjes/ tuintjes etc.
Het park is perfect onderhouden (wat we horen heeft het enorme upgrading ondergaan de laatste jaren). Er zijn veel toiletgebouwen, de één ouder dan de ander maar overal goed schoon (worden meerdere keren per dag schoongemaakt). Op het nieuw aanlegde deel staan twee enorm grote nieuwe gebouwen met een verdieping; wow wat luxe en mooi!

Het naturisme wordt goed nageleefd, wat wel opvalt dat veel mensen gekleed lopen/ fietsen op het pad langs de zee. Dit zijn vooral mensen die dan fietsend en lopend naar Vrsar gaan en er zijn nogal wat daggasten die gekleed aan komen en zich omkleden op het strand. In het algemeen zijn er wel wat meer mensen gekleed dan op een naturistencamping in Frankrijk.

De toekomst: we hoorden van de vaste gasten dat een groot deel van de camping aan de waterkant volgend jaar een textielcamping zal worden en het nieuw aangelegde deel (nu nog niet in gebruik) het naturistendeel zal worden (verder van zee af).

In genoemde periode was de camping denk ik voor 90% bezet met veel Duitsers/ Italianen.
Vermaak is er op de camping maar zeer beperkt. Jongeren en ouderen kunnen naar de naastgelegen textielcamping gaan met zwembad en vermaakcentra en terras met muziek.

NB; wij zijn nog middag naar de tegenoverliggende naturistencamping Valalta geweest: enorm groot, mooie zwembaden, vele honderden/ duizenden ligbedden aan het strand en bij het zwembad, jachthaven en elke avond muziek en vermaak. Niet ons ding maar voor de liefhebber waarschijnlijk een camping voor een mooie vakantie

Camping Millefleurs 3 Etoiles

04-07-2024
Zeer mooie camping met grote plaatsen. Zeer goed onderhouden. Zeer schoon sanitair. Wandelpaden met prachtige uitzichten. Pascaline en Gaëtan luisteren naar je zodat je je goed voelt. Pascaline met haar goede maaltijden en snacks en Gaëtan om de caravan met de tractor op te zetten en het gazon te maaien. Ik raad het zonder aarzeling aan.

La Jenny: Parc Résidentiel Naturiste

04-07-2024
Not a naturist resort anymore. Its June, its 28 Degrees and everyone is dressed for a trip to the arctic. This is NOT a naturist campsite. It is an average, tired looking campsite in need of a revamp, where naturism is just about tolerated. Even the naturist beach is about 60% clothed.

"We Live Here Naked" the motto says.

All lies.

Helios (Athena)

04-07-2024
Dit weekend naar Athena Helios geweest... voor ons een zalige locatie! Heel dicht bij Brussel en bij Leuven en toch zo mooi groen... Sinds ons vorige bezoek is er een sauna bijgekomen! Heerlijk om de dag af te sluiten. De bar is super gezellig, je kan er ook overheerlijke verse spaghetti eten en er staan 4 houtskool bbq's ter beschikking als je zelf wil koken... Voor ons is dit een heel mooie plaats, midden in de natuur met beheerders die er alles aan doen om je verblijf zo goed mogelijk te laten verlopen... We komen zeker deze zomer nog eens (of nog meerdere keren) terug!

Helios (Athena)

04-07-2024
Nous sommes allés à Athena Helios ce week-end... un endroit merveilleux pour nous ! Tout proche de Bruxelles et de Louvain et pourtant si joliment verdoyant... Depuis notre précédente visite, un sauna a été ajouté ! Merveilleux pour terminer la journée. Le bar est super cosy, on peut aussi manger de délicieux spaghettis frais et il y a 4 BBQ au charbon de bois à disposition si vous souhaitez cuisiner vous-même... Pour nous c'est un très bel endroit, en pleine nature avec des gérants qui font tout ce qu'ils peuvent. . pour rendre votre séjour le plus agréable possible... Nous reviendrons certainement (ou plusieurs fois) cet été !

Naturist Camping am Flemhuder See Kiel e.V.

03-07-2024
Grote camping met aardige naturisten. Klein strandje , flinke zwemgelegenheid .Kiel langs kanaal bereikbaar.

Domaine de la Gagère

03-07-2024
Mooie camping met ruime plaatsen, fijne gemoedelijke sfeer. Vriendelijke naturistische vrijwilligers. Sanitair is keurig goed en schoon. Regels worden gehandhaafd op een nette beleefde manier. Heerlijk verwarmd zwembad. Kortom ik kan het een ieder aanraden.

Elysium

03-07-2024
Gisteren, 2 Juli, met mijn vrouw naar Elysium geweest. Dit was onze 2e keer na 3 jaar. We hebben een ontspannen dag gehad en werden heel vriendelijk behandeld. Onze toegang was via vakantieveiling bonnen. Wat we wel vonden is dat er veel in onderhoud / aanbouw was. In tegenstelling tot onze eerste maal was nu de sfeer van het "1001 nacht" zwembad wel een beetje weg: Zichtbare en losliggende elektra pijpen en een kaal en open plafond met een aantal kapotte tegels aan de wand. Het mooie ronde onverwarmde bad buiten had inmiddels plaats gemaakt voor een plantenvijver. Best wel jammer als je ook bedenkt dat er dompelbaden waren afgezet voor onderhoud. Wij hadden deze dag speciaal uitgezocht vanwege de voedbal wedstrijd Nederland - Roemenië. Een goede keuze, of toeval of niet, want het was inderdaad erg rustig. Wij gaan overigens zelden iets eten of drinken in restaurants van dit soort ontspanningsoorden: Veel te duur om met een "ochtendjas" gevoel iets te nuttigen in een vaak veel te warm restaurant waarbij die jas ook nog eens verplicht is. Overigens goed dat we vooraf geen andere recensies hebben gelezen: Dan mogen we toch tevreden terugzien op een ontspannen dag.

La Genèse

02-07-2024
Na 25 jaar weer eens terug op la Genese, er was bijna niets veranderd.
Dit keer in een chalet(je), wat ons zeer goed is bevallen.
Aankomst, op de side van la Genese, de receptie tussen 13.00 en 15.00 uur dicht, we waren er om 12.30 uur, bleek de receptie van 12.00 tot 14.00 uur dicht te zijn, kloten.
Ons chaletje, de douchekop konden we niet aan een stang bevestigen, dit de eerste dag gemeld en zou gemaakt worden, na 10 dagen nog niet gemaakt.
Kussen op de zitbank was 30 cm te groot en heel erg smerig, gordijnen waren oneven in lengte (wel een mooi gezicht).
Eten in restaurant was goed en in de Barlaba (terras) zeer goed.
S’morgens (7 uur) erg lawaaierig, auto’s die op en af reden.

Maar voor de rest, een geweldig mooie camping,

Le Perron (Athena)

02-07-2024
1 nacht verbleven tijdens reis naar huis. Supervriendelijke mevr in de receptie, geweldige dubbele plek gekregen zodat we aangekoppeld mochten blijven. Alle plekken zijn erg mooi gelegen, veel vaste caravans met wintertenten, uitkijkend over t dal, mooi ver-gezicht!!
Ouder sanitairgebouw prima in orde en schoon. Nieuwer gebouw echt supermooi en erg schoon. Zwembad had storing maar zag er top uit!!
Erg mooie omgeving. We gaan er zeker nog eens terug maar dan langer.

Sauna Het Friese Woud

02-07-2024
Wij waren eerst groot fan van deze sauna, maar de sauna is de afgelopen jaren flink verouderd en achteruit gegaan. Douches die het niet doen, zwembaden zijn koud, bubbelbad enorm heet, voetenbad heel vies. Zolang het niet gerenoveerd wordt, komen wij niet meer.

Le Crestou

02-07-2024
Bonjour
Nous avions réservé 2 nuits. Nous avons découvert un site merveilleux, un endroit magnifique où on se sent bien immédiatement. L'ensemble est conçu et décoré avec beaucoup de goût, la vue est magnifique et l'intimité préservée. La piscine est aménagée pour etre un point de rencontres privilégié. En bref un endroit de rêve.
Cerise sur le gâteau, Anne et Fabio sont tellement accueillant et prêts a nous aider que l'on est tout de suite à l'aise. Nous avons quitté des amis au final lorsque nous sommes partis.
A découvrir absolument !

Le Bois des Battées

01-07-2024
Als je van natuur en van rust houdt is dit een geweldig fijne camping. Op zaterdagavond wordt er gekookt en kun je deelnemen aan de gezamenlijke maaltijd, echt op z'n Frans. Heerlijk en gezellig! De mooie omgeving is ideaal voor de wandel- en fietsliefhebbers. Heuveltje op en heuveltje af met prachtige vergezichten langs leuke dorpjes en kastelen, langs velden, wijngaarden en door bossen. Langs het canal du midi met zijn vele sluisjes en bootjes kun je heel veel kilometers vlak fietsen over een speciaal aangelegd fietspad ook leuk en/of over een vroegere spoorbaan.
De vereniging heeft zeer behulpzame en vriendelijke leden, sanitair is oud maar heel schoon en er is een fijn zwembad. Toen wij arriveerden werd ons gevraagd hoelang we bleven maar dat wisten we niet. Dus zeiden we dat kan 1 nacht zijn maar ook 10 . Nou, het zijn er meer dan 10 geworden, dus dat zegt genoeg...

FKK Camping Ostsee

01-07-2024
Voor de vierde keer geweest, nu nooit meer! Helaas zijn er vaste bewoners gekomen, en dat geeft overlast . Zoals......vrachtwagens, straat leggen met stenen, de hele dag door machine lawaai. We waren er 29 dagen, en maar 2 dagen rust. Ook zeer slecht tot geen Wi-Fi, wat ze zogenaamd wel aanbieden. Toilet is mooi vernieuwd. En helaas blijven er altijd mensen die heel hard moeten praten.

Smallegange's Dijk

01-07-2024
Afgelopen woensdag Willem gemaild om voor de aller eerste keer naakt te kamperen. Ik kreeg heel snel reactie en mocht zelf een plekje uitzoeken. Welkom vanaf 6.00 en vertrektijd 21.00.
Aangekomen op een rustig veld met daarop 3 caravans en een camper met aardige mensen die mij met een praatje op het gemak stelde. Het is buiten dat je naakt bent voor mij echt een boerderij camping zoals er meer zijn in zeeland maar dan heel rustig. Toilet en douches waren prima en ook de prijs vond ik prima.
Ben zeker van plan hier nog vaker te komen. Jammer is dat de rest van mijn gezin dat niet meegaat. Ik vond het heerlijk.

La Genèse

01-07-2024
Wij komen nu voor het 4e jaar op deze camping.
In de maand Juni ,gezelligheid sfeervolle terras genieten wij toch elk jaar weer.
Martha Lammers - La Genèse

Le Cardinal Domevre: Association "Union Gymnique de Lorraine"

01-07-2024
Op weg naar huis hier overnacht. Alleraardigst ontvangst in de regen door een oudere mevr die redelijk Engels en Duits sprak. Erg leuk terrein. Goede plekjes, zwembad was afgedekt vanwege de regen maar zag er allemaal keurig en schoon uit. Zonneweide uitkijkend naar t dal, schitterend!! Toiletten en douches prima en schoon!
Goede tussenstop

Wellness & Sauna Molenhoeve

30-06-2024
Knap vernieuwd binnen en een schitterende tuin met heel veel ruimte om te rusten en zonnen tussen de geweldige opgietsessies... Veel keuze aan sauna's en zwembaden zowel binnen als buiten.. Lekker eten voor een democratische prijs.

Cala Estreta

30-06-2024
Cala Estreta bestaat uit vier naast elkaar gelegen baaitjes, waarvan het derde, Cala Roca Bona, het eigenlijke naaktstrand is. Nochtans zijn in elk van de vier baaien wel naturisten te vinden, zij het de ene dag al wat meer dan de andere. Gekleed en bloot door elkaar dus, zoals dat in Spanje vaak het geval is, en niemand die zich daar ook maar in enige mate aan leek te storen.
Het strand is vrij smal, met een mix van rotsen en grof zand. De zeebodem is rotsachtig en het water is van een ongelooflijke helderheid ; we hebben er uren gesnorkeld ...
Veel wandelaars wel. De Cami de Ronda (het kustpad) doet immers ook Cala Estreta aan, en veel passanten maken dan ook van de gelegenheid gebruik om, al dan niet bloot, een frisse duik te nemen
Cala Estreta is niet makkelijk bereikbaar. Je kan de auto parkeren bij Cala de Castell (nog een half uurtje stappen), ofwel kom je met de MTB (een grindweg met enkele steile klimmetjes).
Marc en Karin - Cala Estreta

Domaine de la Gagère

30-06-2024
Ok camping ,aardige mensen ons toiletgebouw was erg verouderd en soms niet erg schoon. De weg naar de camping was voor ons een ramp met caravan door nieuw grind dus veel problemen en bleef een lastig obstakel fietsen bijna onmogelijk en plaats luzy zo goed als uitgestorven voor ons geen optie om weer te gaan .

Naturistencamping De Peelrand

30-06-2024
Vorige week een aantal dagen doorgebracht op camping Peelrand. Heel hartelijk omtvangst op een mooie relaxte camping met een overdekt zwembad. We hebben mooie fietstochten in de omgeving gemaakt. Aangezien het heel warm weer was, hebben we heerlijk kunnen afkoelen in het prachtige zwembad. Camping Peelrand is een echte aanraader voor naturisten.

L'Oliverie

30-06-2024
Un camping familial où l’on se sent bien. Alex et Mélanie sont aux petits soins. Tout le monde se respecte. Plusieurs fois pas semaine nous nous retrouvons à dîner tous ensemble dans une très bonne ambiance. Je recommande vivement.

Mas de la Balma

30-06-2024
Geweldige camping, uren wandelen op de camping, samen eten, lekkere koffie en ijsjes, St. Jan viering op 23 juni, sympathieke leiding, leuke ontmoetingen met andere gasten. Het voelt hier heel goed. Perfecte, eenvoudige voorzieningen, we komen zeker terug.

Mini-camping Hoeve Boord Ven

30-06-2024
Van 19 tm 28 juni gestaan, prima camping, Marianne en Ronald erg gastvrij en vriendelijk, was een warme week,dus regelmatig in de "vijver' afgekoeld en onder de buitendouche gestaan, douches en toiletten prima.
Hadden geen fietsen bij ons dus komen in augustus terug met fietsen of gaan die huren.
Groetjes Karin en Rien uit Vlaardingen.
Karin en Rien - Mini-camping Hoeve Boord Ven
Karin en Rien - Mini-camping Hoeve Boord Ven (2)

Recreatiepark Elsendorp

29-06-2024
Het park kan wel wat updates gebruiken.
6 Ampere stroom is natuurlijk niet meer van deze tijd en ook de internetvoorziening zakt compleet in als meerdere mensen dit gebruiken.

Daarnaast schijnt men iets van €0,60 per Kwh te moeten betalen op de seizoensplekken. (Das een mooi verdienmodel met een kostprijs van minder dan €0,30).

Helaas zoals op alle campings met vaste plekken, hebben de veelal hoog bejaarde 'bewoners' het idee dat zij eigenaar van de camping zijn. Dat doet afbreuk aan het naturisme en het kampeergevoel.
Ook stikt het er van de honden, iets wat wat mij betreft niet op een camping thuis hoort.

Maar, het is wel een ontzettend mooie plek. Dus met wat eenvoudige technische aanpassingen en een paar beleidsregels valt er op een makkelijke manier winst te behalen en kan het een hele gezellige gezinscamping zijn.

Rockanje

29-06-2024
Als vrouw alleen is het allemaal wat minder relaxed. Mannen komen vaak dichtbij liggen om te kijken, loeren en zoals vandaag te zwaaien. Zo ook bij mijn buurvrouw een stukje verder. Binnen de 4 meter op een ruim strand lag er verleider in een wat bijzondere pose haar te intimideren. En dat maak ik al heel wat jaartjes mee.

LBN Duisburg

29-06-2024
Voor de poort (omstreeks 13 uur) bleek bij telefonisch contact dat er middagpauze was. Niemand die kon opendoen Uiteindelijk een aardige bewoner die ons hielp. Het is een mooi terrein maar wel heel erg duur. Kampeermiddel € 18 per nacht. Per persoon € 10,00; douche : 0,50 ct en stroom € 2,00. Een te grote aantal meters lopen vanaf de gastenplaats naar de douches/ afwasplaats. Zeker als je wat ouder bent.

Club du Soleil de Lyon

29-06-2024
2 nachten op deze camping gestaan. Ontvangst was aardig. Kregen een erg smal (gecreerd) plekje, maar oke, prima.

Sanitair is wat verouderd, maar voldoende en schoon voor Franse begrippen????
Zwembadje is heerlijk!!
Leuk terreintje voor doorreis.

Domaine des Lauzons

29-06-2024
Net een week geweest. Was daar echt uitstekend. Een mooi plekje aan t dal, herlijk verkoelend windje daar. Caravan werd op dd plek gezet omdat t best steilig was, en wat glibberig. Wél zelf weggereden na die week. Erg aardige ongvangst, het grote ronde zwembad heerlijk met veel ligbedden, t kleinere zwembad okk prrrima! Alleen stonden de glijbanen nnog uit, was nog geen hoogseizoen, voor ons beter, baantjes zwemmen. Sanitair was ook goed in orde, verschillende units bekeken, allemaal erg schoon. Omgeving was ook mooi, je kunt op de camping naturistisch wandelen maar ook daarbuiten aan overkant vd weg bv.
Al met al een erg goed verblijf gehad

La Robertanne: Association "Club du Soleil de St Etienne"

29-06-2024
1 nachtje op doorreis geweest. Een zeer eenvoudige camping. Aardige ontvangst, 1 plekje, caravan kon aangekoppeld blijven. Water in de stroomkast, dus zelf met ducktape opgelost zodat we weer stroom hadden. Mooi gelegen camping, erg verouderd sanitair, maar redelijk schoon. Het zwembad was de parel vd camping, super mooi, en erg schoon!!
Al met al een prima tussenstop geweest

Le Perron (Athena)

29-06-2024
29.06.2024

Der Campingplatz ist schön mit vielen grosse Grünflächen und schöne wilde Blumen, jedoch um das Club House und bei der Rezeption gibt es viel Unkraut, um die Rezeption liegen zuviele verschiedene Gegenständen herum , es könnte besser aufgeräumt werden.

In ihrem aktuellen Zustand ist die Wohnmobil Ver- und Entsorgung auf dem Parkplatz vor der Einfahrt, nicht befahrbar. Die Betonplatte ragt teilweise ca 30 cm aus dem Weg heraus, drum herum ist es sehr uneben, viele Kieselsteine und Split, viel hochgewachsene Unkraut.

Der Hauptweg an den Stellplätze entlang ist steil und teilweiße holprig und fur ein Wohnmobil nicht leicht befahrbar

Die Betreiber sind nett, und die Gäste auch. Die Sanitär Anlagen sind modern und sehr sauber.

Zum entspannen ist es ein angenehmer Platz

Lake Bronson Club

28-06-2024
Lake Bronson is a wonderful AANR club. The lake and beach area are a great spot to socialize, and the extensive trails are a great way to get out in nature away from it all.

Everything is very well kept, clean, and in great condition.

Highly recommended.

Domaine du Petit Arlane

28-06-2024
Was hier voor de tweede keer. Nu in een huisje ipv een trekkerstentje.
De camping is inmiddels overgenomen door een vakantiepark keten (Tikayan)
Heb de indruk dat alles professioneel wordt aangepakt, En, de toegangsweg is
kortgeleden geasfalteerd !. Een feestje !!
Prachtig groot terrein met mogelijkheden tot naturistisch wandelen.
Veel fietsplezier in de omgeving (Valensole Riez St. Croix Quinson Geoux.

Club Naturiste de Besancon

28-06-2024
Was hier voor de derde keer. Nu een leuke kleine gite (ipv trekkerstentje)
op een rustige plek. Hartelijke ontvangst door Philippe van de club.
Vanwege het slechte weer in het recente verleden was het zwembad nog niet open; water nog te koud. Heerlijke fietstochten gemaakt naar Dole en Besancon.

Club du Soleil Macon-Laizé - "La Breur"

28-06-2024
Was hier weer voor de zoveelste keer op terugreis van de Provence naar Nederland. Heb altijd een gevoel dat ik hier thuiskom. Had nu ipv een trekkerstentje een kleine gite ("Muguet"). Heerlijk !
En zoveel aardige vrijwilligers van de club. Chapeau !
Helaas werkte het weer dit keer niet mee en mijn gezondheid ook niet. Heb daarom voortijdig moeten vertrekken. Kom zeker nog weer eens terug !

Domaine des Lauzons

28-06-2024
Was hier weer eens na enkele jaren. In plaats van een trekkerstentje nu een klein huisje. Prachtige locatie op het hoogste punt van de camping (hoogteverschil met de openbate weg wel 80 m !!)
Heb er weer een fijne tijd gehad met mooie fietstochten in de omgeving emt als letterlijk en figuurlijk als hoogtepunt de Mont Ventoux !

Solair Recreation League

27-06-2024
Came as a single woman as a day passer and took a tour. Had a great time laying out and soaking up the sun at their pool deck. I felt very safe with their structure and expectations for decorum. When dating my now husband we visited as a day pass and took a tour and enjoyed the day and hung out on the lake. We booked a cabin the next summer and stayed for a weekend. Our time has evolved into longer stretches of visits and we enjoy all of the activities, recreation and amenities and I appreciate being able to move about as a woman without fear or worry. The recreation activities are a lot of fun. They plan dances with DJs and bands, the amenities are beautiful and I love the nature aspect of camping there too.

Maarsseveense Plassen (gratis strand)

27-06-2024
Wat een heerlijk strandje. Met heel divers publiek.
Wat daarbij echt opvalt is de sociale controle en het feit dat mensen niet bang zijn om ongewenst gedrag aan te spreken.
Hierdoor merk je gewoon dat iedereen relax is en dat het ook een fijn strand is voor stelletjes en vrouwen alleen. Waardoor het gezelschap gelijk een stuk fijner is.

Carolina Foothills Resort

27-06-2024
I visited Carolinian FootHills June21st-23 of 2024. I am a single male, this was my first time visiting not only the establishment but my first time social nudity. From the time I checked in till I left I was impressed how nice the campground is and how nice the members and visitors were. Everyone was welcoming and no point did I ever feel weird or looked at differently being single. I am already planning my next trip. Thanks to everyone at CFR for making my first visit very welcoming!

Le Clos Barrat

26-06-2024
Een super mooie camping met verschillende weitjes waar je een plaatsje kunt vinden. Wij, Ria en Jos, waren er begin juni 2024 en verbleven in een van de vier mooie mobilhomes met een schitterend uitzicht. De camping is sinds kort in handen van 2 erg enthousiaste jonge mensen die maken dat je je daar erg op je gemak voelt en dat je aan alles merkt dat je welkom bent. Mooie wandelingen op het terrein, een fijn zwembad en mooi en schoon sanitair.

Gemeinschaft Licht und Sonne Pforzheim e.V.

26-06-2024
Wat een geweldige ontvangst kregen we in Knittlingen! Fijne mensen, een prachtplek, fantastisch zwembad, boomrijk terrein in een oude steengroeve. Alois is de man met humor, hij verbindt en praat over de historie van het clubterrein. Een onontdekt pareltje, enige schroom om ‘t te delen, want het is mooi als het ongerept blijft…De mensen in de streek zijn trots op Faust, Mephisto, Goethe en vertellen hier graag over!
Verras jezelf op de terugweg om een paar dagen hier te staan, authentieke naturisten te ontmoeten en wellicht: hier terug te komen!

Tsambika beach

26-06-2024
Wir kommen seit 30 Jahren nach Rhodos, manchmal mehrmals im Jahr. Unser strand war immer Tsambika Beach. Es war immer angenehm mit fairen Preisen. Was sich dort seit nach der Pandemie abspielt, ist reine Abzocke am Touristen. Letztes Jahr wurde noch 20 € die Doppelliege mit Schirm verlangt , das ist ok. Jetzt verlangt man dort in der ersten Reihe 25 € pro Liege, ab zweite Reihe 20 € pro Liege. Es sind Holzliegen mit dicken Schaumstoffmatrazen. Alles modern. Aber nicht sehr hygienisch. Man hat davon so viele Reihen aufgestellt, und das den gsnzenvschönencstrand entlang.
Discobeschallung inklusive.
Dann werden die Strandabschnitte per Verlosung in der Gemeinde von Afandou versteigert. Die Ursprünglichkeit dieses Strandes ist weg. Wir haben uns eine bessere Alternative gesucht und gefunden.

Le Marcassin

24-07-2024
Het is een heerlijk open terrein, voelt als thuiskomen. Het is kleinschalig maar daardoor veel contact met medekampeerders. Zeer vriendelijke eigenaren die gebak brengen aan de tent/caravan als de eigenaresse jarig is. De voorzieningen dicht bij elkaar. Het zwembad was ook top. Bob en Ella
À propos du site / Déclaration de non-responsabilitéAjouter une adressePublicitéContactread more


Time: 0.851